Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 eksperts: "Fetels ir tikpat tālu no uzvarām kā pirms gada"

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 eksperts: "Fetels ir tikpat tālu no uzvarām kā pirms gada"
Foto: Motorsport.com

Kādreizējais "Formula 1" pilots Kristians Danners uzskata, ka "Aston Martin" komanda vēl ir agrīnā attīstības stadijā, līdz ar to lielus panākumus no tās gaidīt tuvākajā laikā nevar.

No malas "Aston Martin" komanda izskatās ļoti ambicioza. Vispirms jau to var uzskatīt par prestižās britu automobiļu rūpnīcas oficiālo komandu, kuras sastāvā turklāt startē četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels. Lai gan uz zināmiem panākumiem vienība cerēja jau pērn, pagājusī sezona izvērsās negaidīti vāja. Arī šogad, pēc testos un pirmajos treniņos Bahreinā redzētā, nekas neliecina, ka "Aston Martin" gatavotos pretendēt uz pjedestāliem.

"Fetels šobrīd ir tikpat tālu no uzvarām kā pirms gada," uzskata F1 sacīkšu eksperts Danners. "Komanda vēl ir bērnu autiņos. Turklāt es neesmu pārliecināts, ka tā ir investējusi pareizajā virzienā."

Pirms vairākiem gadiem šo komandu no indiešu uzņēmēja Vidžaja Maljas nopirka kanādiešu miljardieris Lorenss Strols. Sākotnēji veicās ļoti labi, taču pēdējā laikā cerētais progress izpalicis.

Ziemā no komandas vadītāja posteņa aizgāja Otmars Šafnauers, bet viņa vietā iecelts Maiks Kraks. Šafnauers neslēpj, ja pametis komandu, jo Strols pārāk centies iejaukties tās darbā.

"Nevar būt divi pāvesti," saka Šafnauers, kurš karjeru turpinās "Alpine" vienības vadītāja postenī. "Bet "Aston Martin" komandā bija tieši šāda situācija. Vidžajs uz rūpnīcu mēdza atbraukt varbūt četras dienas gadā, viņš pilnībā darbu uzticēja mums."

Šanfnauers norāda, ka veids, kā strādā Strols, gluži vienkārši "nedarbojas".

Tikmēr bijušais F1 braucējs Gerhards Bergers uzskata, ka tik slikti nav un ar jauno "Aston Martin" sacīkšu mašīnu iespējams gūt panākumus.

"Viņu panākumi atkarīgi no tā, vai viņiem izdosies pārveidot savu mašīnu un iet uz priekšu," saka Bergers. "Tikai tādā gadījumā Fetels varēs sasniegt labus rezultātus. Un tad viņš vairs nedomās par ekoloģijas problēmām, jo šādas lietas vairs nenovērsīs viņa uzmanību."

Jāpiemin, ka šonedēļ Bahreinā Fetels nestartēs, jo saķēris "Covid-19", taču visdrīzāk būs atpakaļ jau uz otro posmu.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com