Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Prosts: "50 procentu iespējamība, ka Hamiltons beigs karjeru"

Juris Grīns
Juris Grīns

Prosts: "50 procentu iespējamība, ka Hamiltons beigs karjeru"
Lūiss Hamiltons un Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Četrkārtējais F1 pasaules čempions Alēns Prosts uzskata, ka Lūiss Hamiltons pēc pērn piedzīvotā zaudējuma, kas neļāva viņam kļūt par pašu titulētāko braucēju vēsturē, šobrīd jūtas emocionāli sagrauts un pastāv liela iespējamība, ka zaudētās motivācijas iespaidā izlems beigt karjeru.

Prosts atzīst, ka saprot Hamiltona neparādīšanos sabiedrībā kopš Abū Dabī posma, kā rezultātā uzvirmojušas baumas par viņa iespējamo aiziešanu no "Formulas 1". Savulaik 1984. gadā lielu sarūgtinājumu piedzīvoja pats Prosts, kad tikai par puspunktu piekāpās Nikijam Laudam un zaudēja iespēju pirmo reizi tikt pie titula.

"Toreiz viss bija pavisam savādāk," vaicāts, vai toreiz juties līdzīgi kā tagad Hamiltons, sacīja franču pilots. "Es spēju saprast Lūisa situāciju, jo pēdējā posmā viņš aizvadīja fantastiskas sacīkstes, bija ātrāks un tituls jau gandrīz bija kabatā. Un nevajag aizmirst, ka tas būtu bijis viņa astotais tituls, tāpēc tas viņam nozīmē īpaši daudz. Šajā situācijā viņš jūtas īpaši sarūgtināts, jo nevar zināt, kā būs nākotnē. Nav zināms, vai arī turpmāk viņam būs tikpat labas izredzes uzvarēt, jo ir ieviesti jauni tehniskie noteikumi."

Pēc notikumiem 1984. gadā Prosts vēl paguva četras reizes triumfēt F1 čempionātā. Savukārt 1990. gadā, kad viņa kontā vēl bija trīs tituli, tika piedzīvota sāpīga sakāve pret Airtonu Sennu. Toreiz priekšpēdējā posmā Japānā Senna uztriecās Prosta mašīnai, abi izstājās, bet titulu priekšlaicīgi nodrošināja Senna.

"Ir iespējams pazaudēt motivāciju," saka Prosts. "Ja runājam par 1984. gada sezonu, toreiz es to nepazaudēju nepavisam. Tas bija labs gads mums abiem ar Nikiju. Pavisam savādāk bija 1990. gadā, pēc sacīkstēm Suzukā es gandrīz beidzu karjeru. Biju ļoti, ļoti tuvu tam. Es spēju saprast Hamiltonu un domāju, ka viņa atgriešanās iespēja ir 50 pret 50. Bet es tiešām ceru, ka viņš būs uz starta. Viņa aiziešana ļoti nāktu par sliktu F1 čempionātam."

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

     [+] [-]

, 2022-01-20 23:18, pirms 2 gadiem
Ļoti veiksmīga prognoze 50/50 😄