Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Dažu komandu dēļ "Formula 1" šogad var palikt bez sprinta sacīkstēm

Juris Grīns
Juris Grīns

Dažu komandu dēļ "Formula 1" šogad var palikt bez sprinta sacīkstēm
Foto: Motorsport.com

Trijos posmos aizvadītajā F1 sezonā pirmo reizi tika izmēģinātas sprinta sacīkstes, kas pēc būtības aizstāja kvalifikāciju, un no līdzjutēju puses ieguva lielu atzinību. Šogad plāns ir rīkot jau sešas šādas sprinta kvalifikācijas, tomēr pieejamais papildus finansējums neapmierina dažas komandas, kā rezultātā šādas sacīkstes varētu turpmāk vairs nenotikt vispār.

Bažas par to, ka šogad sprinta sacensību vairs nebūs, publiski paudis "McLaren" komandas izpilddirektors Zaks Brauns. Pagājušajā gadā F1 čempionāts maksāja komandām papildus naudu, lai tās varētu segt potenciālos izdevumus, kas varētu rasties sprinta sacīkšu dēļ. Brauns atklāj, ka vairākas vadošās komandas šogad cenšas panākt, lai sprinta sacīkšu rīkošanas gadījumā tiktu palielināti budžeta ierobežojumu griesti, kas šogad noteikti 140 miljonu ASV dolāru apmērā.

"Pāris komandas, un viena no tām īpaši, grib budžeta robežas pacelšanu par pieciem miljoniem dolāru, kas ir vienkārši smieklīgi," intervijā britu BBC sacīja Brauns. "Aiz tā nav nekādu racionālu faktu. Kad sāc strīdēties ar viņiem, viņi sāk klāstīt, kas būtu, ja būtu, un tu tiec nolikts pie vietas. Tu sēdi un prāto, ka tas viss ir vienkārši absurds."

Lai tiktu pieņemtas šādas izmaiņas, ka jau šogad sešos posmos notiek sprinta sacīkstes, tam jāpiekrīt astoņām no desmit komandām. Tomēr tikai piecu komandu piekrišana būtu nepieciešama, lai pieņemtu šādas izmaiņas uz 2023. gada sezonu.

"Varbūt mēs varam rast kompromisu un jau šogad pacelt sprinta sacīkšu skaitu, bet varam arī šogad tās nerīkot, un tad lai šīs dažas komandas tad paskaidro līdzjutējiem, kāpēc tās nenotiek," saka Brauns.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

     [+] [-]

, 2022-01-19 22:11, pirms 2 gadiem
Un labi, ka tā.