Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" startēs ar mašīnu, kas radīta "Mercedes" motoram

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" startēs ar mašīnu, kas radīta "Mercedes" motoram
"Renault" F1 komandas mašīna 2010. gadā
Foto: AFP/Scanpix

"Renault" komanda savā atgriešanās sezonā F1 čempionātā necer uz pārsteidzošiem rezultātiem, taču izcelsies ar jaunu, daudz pamanāmāku krāsojumu.

Vien pagājušā gada beigās kļuva zināms, ka "Renault" pārņem "Lotus" vienību un atgriezīsies F1 čempionātā jau kā rūpnīcas komanda. Līdz ar to, faktiski "Renault" būs jāstartē ar "Lotus" komandas mašīnu, kas bija radīta citam dzinējam.

"Tas nav noslēpums, ka 2016. gada mašīna tika radīta "Mercedes" motoram, taču tajā stāvēs "Renault" dzinējs," stāsta komandas trases operāciju vadītājs Alans Permane. "Mēs zinām, ka 2016. gads būs grūts, tā vairāk būs tāda kā pārejas sezona."

Britu žurnāls "F1 Racing" tikmēr ieguvis slepenas fotogrāfijas, kas apstiprina, ka "Renault" šosezon visticamāk izmantos dzeltenu krāsojumu, līdzīgi kā tas komandas pastāvēšanas vēsturē bijis jau iepriekš.

Zināms, ka sīkākas detaļas par komandas plāniem, tostarp jauno amatu sadalījumu, "Renault" gatavojas paziņot 3. februārī.

Nesen arī izskanēja informācija, ka Pastoru Maldonado komandā varētu nomainīt Kevins Magnusens. Tomēr Maldonado sponsors PDVSA publiski noliedz, ka grasītos atteikties no turpmākas sportista finansiālas atbalstīšanas. Neskaidrības šajā sakarā gan turpinās.

Izmantotie resursi:
F1Today.net - Formula 1 news