Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Kvjatam bija liels talants, bet tad kaut kas notika"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Kvjatam bija liels talants, bet tad kaut kas notika"
Daniils Kvjats
Foto: LaPresse/Scanpix

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko apgalvo, ka Daņils Kvjats bijis talantīgāks pilots nekā "Toro Rosso" pašreizējie braucēji Brendons Hārtlijs un Pjērs Gaslī, tomēr krievu autosportists savu ātrumu laika gaitā pazaudējis.

Nesen Kvjats tika izslēgts ne vien no "Toro Rosso" komandas, bet arī "Red Bull" braucēju attīstības programmas. Šobrīd sportista nākotne ir neskaidra, bet zināms, ka Kvjats kandidē uz vietu "Williams" sastāvā, kur gan galvenais pretendents esot viņa tautietis Sergejs Sirotkins.

Aizvadītajā sezonā uz Malaizijas posmu un sekojošajām sacīkstēm Japānā Kvjata vietā "Toro Rosso" tika pieņemts Pjērs Gaslī, pēc tam krievam vēl bija iespēja sevi pierādīt ASV Grand Prix, tomēr pirms cīņām Meksikā viņš tika atbrīvots no komandas, kamēr otra pilota lomu pildīja Brendons Hārtlijs.

Jautāts par to, vai Kvjats tomēr nav talantīgāks par Gaslī un Hārliju, "Red Bull" konsultants Helmuts Marko atzīt: "Ir talantīgāks, es pilnībā tam piekrītu. Diemžēl viņš to parādīja tikai savā pirmajā sezonā ar "Toro Rosso" un pirmajā sezonā "Red Bull" komandā. Pēc tam viņa sniegums drastiski pasliktinājās. Viņam bija problēmas ar bremzēm un riepām, kādu Danielam komandas biedram Rikjardo nebija. Īsumā sakot, kaut kas ar viņu notika mentāli. Viņš zaudēja savu ātrumu un mieru. Mēs nezinām, kas tas bija. Mēs izmēģinājām daudz ko, bet viņa ātrums vienkārši neatgriezās. Sacensību startos bija pārāk daudz incidentu, un viņš uz tiem nereaģēja pārāk labā manierē. Viņš norobežojās un negribēja, lai kāds viņam teiktu, ko darīt."

Būdams "Red Bull" junioru programmā, Kvjats savulaik uzvarēja "Formula Renault Alps" un "GP3 Series" čempionātos, pirms 2014. gadā viņam tika dota iespēja debitēt "Formulā 1".

"Tas ir skumji, jo es atceros kā "GP3" laikos Moncas un Spā trasēs viņš pilnībā izkonkurēja savus pretiniekus," stāsta Marko. "Arī "Toro Rosso" komandā viņam bija vienas sacīkstes 2014. gadā Itālijā, kad viņš startēja no beigām, bet aizcīnījās līdz vadošajām pozīcijām, uzbruka Kimi Raikonenam, bet tad pārstāja darboties bremzes. Viņš ir aizvadījis šādas sensacionālas sacīkstes."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  -1 [+] [-]

, 2017-12-19 07:33, pirms 7 gadiem
Notika uzmetiens pec kura taa arii neatguvaas.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-19 08:52, pirms 7 gadiem
Nesaki man ko man darīt, un es nesadauzīšu tavu formulu!

  +1 [+] [-]

, 2017-12-19 08:56, pirms 7 gadiem
F1 nerakstītais likums tika pārkāpts...Petrova variants

     [+] [-]

, 2017-12-19 11:08, pirms 7 gadiem
fans81 rakstīja: F1 nerakstītais likums tika pārkāpts...Petrova variants
kāds sakars Petrovam?

     [+] [-]

, 2017-12-19 13:37, pirms 7 gadiem
Domāju ka vaina ir Verstapena sniegumā. Acīmredzot Kvjats redzot ka Verstapens var potenciāli viņu nomainīt sāka nervozēt, un protams biežāk kļūdīties. Atgriežoties Toro Rosso viņš jau bija psiholoģiski sagrauts, un līdz ar to zuda ātrums un viss pārējais.

  -1 [+] [-]

, 2017-12-19 14:35, pirms 7 gadiem
Crock ar kaunuma lūpu nekāda sakara nav, teikšu tā,iedod man 1 mēnesi Marko amatā un kaunumu lūpu morāli sagraušu ar visu viņa alko papuku.

Problēma nav kaunuma lūpā. Kvjatu samērā ātei pacēla uz Red Bull un sezonā kad viņu nomainīja viņa ātrums sacīkstē bija labāks nekā Rikjardo, un ķīnā kāpa uz pjedestāla apspēlējot Rikjardo. Pēc tam sekoja soči,kur avārija bija tikai iegansts, kā izrādījās un par ko Marko noklusē, jau ziemā, Kaunuma lūpas tētus bija redbull ofisā draudod ja necels uz RedBull noslēgs līgumu ar Meršiem jeb Ferrari. Aiz kaunuma lūpas stāv aluskompānija (iečeko cik naudas tas ienes). Un jau ziemā Kvjatam pateica (te teikšu saviem vārdiem), vecīt Tu vari kvai uz ausīm stāvēt un atmuguriski finišēt TEVI nomainīs kaunumalūpa. Pat pēc laba snieguma ķīnā kvai auto bija kaka,viņam Marko vēlreiz pateica viena kļūda vai vājš sniegums un uzredzi. Loooģiski Soči (mājas posms) spiediens kopš ziemas (tā kā pat atvaļinājums nesanāca). Čalim bija jāiet uz maximālo risks neattaisnojās. Zin kā ir ka saproi, ja neesi mīkulīts, tad Tu vari darīt ko vēlies, biežāk salūzīsi. Tā bija nesmuka rīcība,negodīga, jo daudzi atzaost ka talanta ziņā viņš ir ļoti labs. Bet tāds ir bizness ar to vien nepietiek. Pārejot atpakaļ uz torrorosso visi domā cipa varēja atgūties, netik vnk jo Marko Kvjatam lika saprast kļūdas būs būs attā. Zinot cik morāli noturīgs ir kaunuma lūpa tas arī salūztu. Te var ilgi diskutēt. Vēl viena nianse, par katru viņa vai ne viņa kļūdu viņu asi kritizēja,tajā laikā par identisku situāciju kaunumalūpu slavēja. Tas morāli ļoti grauj.

Lūk arī sekas. Žael jo peletonā ir daudz krietni vājāki braucēji. Bet Marko uzvedās kā vecene...izmeta Hārtliju kuru norakstīja un tagad ņem divus komandā kuri par Kvjatu ir krietni vājāki ))). Ir aizdomas ka Kvjats Marko šo to asi pretī pateica ) tad nu ir kā ir.

     [+] [-]

, 2017-12-19 14:57, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: kāds sakars Petrovam?
Nu ja ieslēdz domāšanu,tad arī kaut ko var sazīmēt

  +1 [+] [-]

, 2017-12-19 16:32, pirms 7 gadiem
Fans neko tur nevar salīdzināt, pilnīgi divas dažādas karjeras un personības. Par talamtu pat nerunāsim.