Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstouns: "Kad "Ferrari" nespēj uzvarēt, vienmēr sākas panika"

Juris Grīns
Juris Grīns

Eklstouns: "Kad "Ferrari" nespēj uzvarēt, vienmēr sākas panika"
Bernijs Eklstouns
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

87 gadus vecais Bernijs Eklstouns, kurš kādu laiku vairs nav "Formula 1" vadītājs, atzinis, ka jaunie īpašnieki no "Liberty Media" gada laikā tā arī neko reālu nav izdarījuši, un tāpat 87 gadus vecajam britam ir ko teikt "Ferrari" komandas izteikto draudu sakarā.

Eklstouns jau ne reizi vien kritizējis "Liberty Media" par tās atšķirīgo filozofiju un iecerēm, ko plānots īstenot turpmāko gadu laikā. Pēdējās nedēļās iezīmējusies vīzija, ka jaunie F1 īpašnieki vēlas pasaules čempionu padarīt pieejamāku mazajām komandām un tām, kas vēl tikai apsver iespēju pievienoties šīm sacīkstēm, par ko nav apmierinātas šī brīža vadošās vienības.

"Demokrātijai "Formulā 1" nav vietas," intervijā F1 reportierim Rožeram Benuā izteicies Eklstouns. "Drīz jaunie īpašnieki to sapratīs, jo līdz šim brīdim viņi nav izdarījuši pilnīgi neko."

Viena no izmaiņām, kas ieplānota, ir atteikšanās no papildus naudas piešķiršanas "Ferrari" komandai. Eklstouna laikos itāļu vienība ik gadu saņēma īpašu bonusu, jo tai bija piešķirts vēsturiskas komandas statuss. "Ferrari" uz to reaģējusi ar draudiem aiziet no čempionāta, jo papildus tam to neapmierina arī tehniskie noteikumi, ko plānots ieviest 2021. gadā.

Eklstouns apgalvo, ka šādi draudi nav nekas īpašs.

"Vecā spēlīte," viņš komentē. "Ja viņi neuzvar, komandā parasti sākas panika. Makss Moslijs bijušais FIA prezidents un es varētu sastādīt garu sarakstu ar tām reizēm, kad esam palīdzējuši "Ferrari", bet viņi vienmēr to noliedz."

Izmantotie resursi:
F1Today.net