Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Mercedes" atklāj Hamiltona motora maiņas patieso iemeslu

"Mercedes" atklāj Hamiltona motora maiņas patieso iemeslu
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Makss Verstapens uzskata, ka Lūiss Hamiltons nevarēs ilgi baudīt jaunā motora priekšrocības, jo drīz vien jaudas pārsvars būs zudis. Tikmēr "Mercedes" komanda apstiprina, ka dzinēja maiņu pirms sacīkstēm Brazīlijā neveica saistībā ar tehniskām problēmām, bet gan tāpēc, lai iegūtu papildus ātrumu.

Lai gan "Red Bull" komanda Interlogasas trasē bija favorītes lomā, realitātē viss izvērsās citādi, jo Hamiltons sprinta kvalifikācijā no pēdējās starta vietas aizcīnījās līdz piektajai, bet "Grand Prix" sacīkstēs, startējot no desmitās pozīcijas, spēja uzvarēt. Daudzi bija šokēti par to, cik lielu jaudas pārsvaru ar jauno dzinēju Hamiltons ir ieguvis. "Auto Motor und Sport" raksta, ka galvenajā taisnē Hamiltons bijis 15.2 km/h ātrāks par Verstapenu.

"Viņiem nebija divas šādas raķetes, bet tikai viena, jo tikai Hamiltona mašīnai bija tāds neticams pārsvars taisnēs," atzīst "Red Bull" konsultants Helmuts Marko. "Lai gan čempionātā esam vadībā, šobrīd redzu, ka esam nonākuši iedzinējos, ja Hamiltona dzinējs saglabās šādu pārspēku. Neatceros, ka pēdējos gados no "Mercedes" mēs būtu redzējuši šādu dzinēju, tas ir neticams. "Mercedes" paveikusi meistardarbu, sarūpējot šādu raķeti tik svarīgā brīdī."

Verstapens, kura pārsvars kopvērtējumā šobrīd ir 14 punkti, uzskata, ka šādas ātruma priekšorcības Hamiltonam nebūs vienmēr: "Protams, jauns dzinējs sākumā dod nozīmīgu ieguvumu veiktspējā, bet lēnām tas paliks normāls. Varbūt šobrīd tas izskatās diezgan dramatiski, bet esmu drošs, ka tas lēnām paliks normāls."

"Mercedes" komanda tikmēr apstiprinājusi, ka nebija nekādu aizdomu par Hamiltona dzinēja potenciālajām problēmām, un maiņa veikta tieši tādēļ, lai iegūtu papildus ātrumu.

"Mainīt dzinēju nebija tehniska iemesla, jo mēs nedomājām, ka pastāv risks tam neizturēt, un es domāju, ka šāds risks nepastāv arī nākotnē," skaidro "Mercedes" trases inženieru nodaļas direktors Endrjū Šovlins. "Lai gan šie jaudas agregāti tiek noslogoti smagi un to izturība nekad nav garantēta, šoreiz sodu saņemt bija izdevīgi. Šī bija tāda trase, kurā iespējams veikt apdzīšanas, un mēs atguvām zaudētās pozīcijas. Turklāt gribējām motora maiņu veikt laicīgi, jo, ja mēs to izdarītu Abū Dabī, tad priekšrocības būtu tikai uz vienām sacīkstēm. Tātad, iemesli bija vairāki, taču tas vienalga ir risks, jo nekad nevar zināt, kā viss notiks. Tomēr izdarījām labu izvēli, motoru nomainot tieši šajā trasē."

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...


, 2021-11-18 17:20, pirms 3 gadiem
Sporta centrs, šī informācija ir veca. Otrkārt Marko ir tāds muldoņa neņem vērā, ka Bottasam nav svaigs dzinējs, un to ka super maximālais ātrums bija gūts pateicoties drs un aizvējam aiz gana ātras mašīnas. Šur tur intervijās min , ka Bottasam 304 km/h maksimālais Maksim 320 , bet Hamiltonam 340 ar drs un ers palīdzūbu, protams, arī jauno dzinēju, bez aizvēja un drs viņam tāds ātrums nebija.

Un jā, ko ta Marko neraud, mūsu vecais dzinējs par 16km/h ātrāks nekā Bottasa daudz svaigākais
, 2021-11-19 00:44, pirms 3 gadiem
Un šitā gadu gaitā bijis bieži, ka ir tikai 1 "raķete". Tāpēc nav ko brīnīties, ka Botasam nebija reālu iespēju līdzvērtīgi cīnīties ar Hameli. Dubultie standarti Mercedes vienmēr bijuši cieņā, un ieguvējs no tā vienmēr bijis Hamiltons. Valteri vienīgā kļūda bija, ka nepasūtīja нахуй šo kantori ātrāk.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com
12

Leklērs lauž lāstu un izcīna uzvaru Monako trasē

Stabili noturoties vadībā visā sacensību garumā un vajadzīgajā brīdī spējot palielināt pārsvaru pār sāncenšiem, par Monako GP izcīņas uzvarētāju pirmo reizi karjerā kļuvis mājinieks Šarls Leklērs no "Ferrari" komandas. Pēc smagas avārijas sacīkstes tika apturētas jau pirmajā aplī un atsākās vien gandrīz stundu vēlāk.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

Peress pie vājā rezultāta kvalifikācijā vaino burzmu trasē un nokritušus plakātus

Tikai sesto vietu Monako GP kvalifikācijā ieņēma sezonas līderis Makss Verstapens, līdz ar ko "Red Bull" pilotam izredzes uzvarēt krietni mazinājušās. Holandietis atzīst, ka komandai šajā trasē ir nopietnas problēmas. Serhio Peress netika pat otrajā kārtā un atzinis, ka viņam šī nedēļas nogale jau faktiski ir beigusies.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com
2

Leklērs: "Mērķis ir uzvara"

Kamēr Šarls Leklērs cer, ka "Ferrari" piloti pēc Monako GP starta nonāks pirmajās divās pozīcijās, Oskars Piatri par mērķi izvirzījis vadības pārņemšanu jau sākumā, lai pēc tam aizbrauktu pretī savai pirmajai F1 uzvarai "Grand Prix" sacīkstēs.