Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Mērķis ir uzvara"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Mērķis ir uzvara"
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Kamēr Šarls Leklērs cer, ka "Ferrari" piloti pēc Monako GP starta nonāks pirmajās divās pozīcijās, Oskars Piatri par mērķi izvirzījis vadības pārņemšanu jau sākumā, lai pēc tam aizbrauktu pretī savai pirmajai F1 uzvarai "Grand Prix" sacīkstēs.

Leklērs uzvarēja Monako GP kvalifikācijā, par 0.154 sekundēm pārspējot "McLaren" pilotu Piastri, kamēr otrs "Ferrari" braucējs Karloss Saincs ieņēma trešo vietu. Leklērs savu skatītāju priekšā no pole position startēs jau trešo reizi, taču iepriekšējās divas viņam nav izdevies pārvērst uzvarā un pat ne pjedestālā. Sportists iezīmējis, kas būtu perfekts scenārijs, lai šoreiz to paveiktu.

"Sajūta pēc kvalifikācijas apļa šeit vienmēr ir ļoti, ļoti īpaša," sacīja Leklērs. "Sajūsma ir ļoti liela, un tas liek justies tiešām labi. Tomēr pēc pagātnē piedzīvotā esmu sapratis, ka kvalifikācija nenozīmē visu, lai arī ļoti palīdz svētdienas sacīkstei. Tagad nepieciešams salikt kopā visu vajadzīgo, kas līdz šim mums šeit nav izdevies. Bet šobrīd esam spēcīgāka komanda un atrodamies labākā situācijā. Sacīkstē varam sasniegt lielas lietas, esmu par to drošs, un mērķis, bez šaubām, ir uzvara. Nepieciešams labs starts. Cerams, Karlosam arī izdosies labs starts un pirmajā līkumā iebrauksim pirmajās divās vietās. Ja būsim vadībā, tālāk varam visu izdarīt kā komanda. Tas būtu perfektais scenārija. Bet, lai kas arī nenotiktu, mums jāpārved mājās šī uzvara."

Kamēr Leklēram prātā viņam labvēlīgs scenārijs, Piastri neslēpj, ka startā cer nonākt viņam priekšā, lai pēc tam varētu kontrolēt notikumu gaitu. Iepriekš savā karjerā austrālietis uzvarējis tikai sprinta sacensībās pērn Katarā.

"Labs starts vienmēr palīdz," saka Piastri. "Ja nonāc vadībā, tālāk visu kontrolēt šeit ir ļoti viegli. Tas varētu būt pirmais mērķis, bet, ja nē, tad jāpaļaujas uz stratēģiju, jo, lai cik es nebūtu optimistisks, apdzīt šeit nav viegli. Darīšu visu iespējamo no šīs labās starta vietas, un tā ir izdevība, lai diena būtu sekmīga. Ja paņemtu mana pirmā Q3 apļa otro pusi un pēdējā apļa pirmo pusi, ar tādu apļa laiku būtu pieticis pole position, tomēr pieļāvu pāris kļūdas. Bet jāuzteic Šarls kurš bijis neticami ātrs visu nedēļas nogali. Nedomāju, ka kāds paredzēja, ka būsim viņam tik tuvu."

Monako GP kvalifikācijas video apskats: https://www.youtube.com/watch?v=kwg...

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-05-26 12:26, pirms 3 nedēļām
Galvenais jaunietim nepārkarst startiņā....savādāk abiem ar Leklēru būs sienā un Karlos būs P1 😄

     [+] [-]

, 2024-05-26 14:45, pirms 3 nedēļām
Trīs lietas labas lietas vai tomēr atkal Šarlu piemeklēs Monako lāsts?