Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peress pie vājā rezultāta kvalifikācijā vaino burzmu trasē un nokritušus plakātus

Juris Grīns
Juris Grīns

Peress pie vājā rezultāta kvalifikācijā vaino burzmu trasē un nokritušus plakātus
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

Tikai sesto vietu Monako GP kvalifikācijā ieņēma sezonas līderis Makss Verstapens, līdz ar ko "Red Bull" pilotam izredzes uzvarēt krietni mazinājušās. Holandietis atzīst, ka komandai šajā trasē ir nopietnas problēmas. Serhio Peress netika pat otrajā kārtā un atzinis, ka viņam šī nedēļas nogale jau faktiski ir beigusies.

Pēc pirmā apļa pēdējā kvalifikācijas kārtā Verstapens bija trešais, taču izšķirošajā mēģinājumā aizķēra sienu, kā rezultātā zaudēja laiku un tika atbīdīts uz sesto vietu. Iepriekšējos trīs gadus tieši "Red Bull" komanda uzvarējusi Monako trasē - divreiz to paveicis Verstapens, vienreiz arī Peress. Šoreiz izredzes uz pirmo vietu ir krietni mazinājušās.

"Patiesībā tas ir pārsteidzoši, ka bijām tik konkurētspējīgi," saka Verstapens. "Darījām visu, lai izveidotu veiksmīgu plānu šai nedēļas nogalei, bet nekas nedarbojās. Mašīnu pilotēt bija vienkārši grūti. Ja paskatāmies uz Čeko, tas izsaka visu. Parasti viņš ielu trasēs ir ātrs, bet, ja iegūtas 18. un sestā vieta, tas parāda, ka mums ir dramatiskas problēmas. Centos no mašīnas dabūt ārā visu, bet tā uzvedas tik nervozi. Uz katru izcilni, kuram pārbrauc nepareizi, mašīna reaģē. Sienā neiebraucu spēcīgi, bet uzreiz pazaudēju 0.3 sekundes. Mašīna ir stīva, nevaru braukt pāri apmalēm. Rezultātā ātri sabloķējas iekšmalas ritenis. Un līdz ar to arī ir grūti iegriezt asajos līkumos."

Peress tikmēr atzina, ka patraucējusi gan burzma trasē, gan uz braucamās daļas nokrituši no sienas noplīsušie plakāti. Otrajā kārtā viņam šeit neizdodas iekļūt jau otro gadu pēc kārtas. Pērn meksikānis kvalifikācijā palika pēdējais, bet finišēja 16. vietā. 2022. gadā tika izcīnīta uzvara.

"Tā bija katastrofa," šodienas notikumus komentē Peress. "Pirmkārt, sestajā un septītajā līkumā trāpījās liela burzma, tāpat trasē gulēja plakāti astotajā līkumā, un to visu man vajadzēja apbraukt. Rezultātā zaudēju pāris sekundes desmitdaļas, ar ko būtu pieticis, lai tiktu tālāk. Biju tikai pussekundi lēnāks par pirmās vietas ieguvēju, tāpēc šī bija pilnīga neveiksme. Nedēļas nogale faktiski ir beigusies, jo šeit diemžēl nav iespējams apdzīt. No rīta vēl redzējām gaismu, biju piektais. Veicām vēl dažas izmaiņas, bet ar to bija par maz."

Sacensību starts jau plkst. 16:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv