Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Zināju, ka pienāks šādas sacensības"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Zināju, ka pienāks šādas sacensības"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Makss Verstapens nav paudis lielas bažas par nespēju Singapūras GP turpināt desmit pēc kārtas izcīnīto uzvaru sēriju. Sportists turklāt atzīst, ka gadījumā, ja kārtis būtu nostājušās viņam par labu, būtu pat bijusi iespēja pacīnīties par pirmajām vietām.

Singapūras ielu trasē "Red Bull" komandai treniņbraucienos neizdevās noregulēt mašīnu tā, lai tā būtu gana stabila un ātra. Rezultātā neviens no tās abiem braucējiem nepārvarēja kvalifikācijas otro kārtu. Čempionāta pārlecinošais līderis Verstapens ne bez piepūles sacensībās aizcīnījās līdz piektajai vietai, kamēr Serhio Peress finišēja astotais.

"Zināju, ka tas kaut kad notiks," pēc finiša teica Verstapens. "Tāpēc man tas šķiet pilnīgi normāli. Visi parasti uzsver, cik dominējoši mēs esam un, cik viegli mums nāk uzvaras. Bet tas nav viegli. Ir daudzas nianses, kas jādabū pareizas. Šajā nedēļas nogalē mēs ar vairākām lietām netikām galā un nonācām iedzinējos."

Verstapens norāda, ka nepaveicies arī nelaikā trasē izbraukušās drošības mašīnas dēļ, jo tādā veidā "Red Bull" neizdevās maksimāli veiksmīgi izmantot atšķirīgo stratēģiju. Viņš un Peress bija vienīgie no potenciālajiem favorītiem, kuri jau startā bija tikuši pie cietā sastāva riepām.

"Runājot par drošības mašīnām, bija tā, ka viss nostājās pret mums," neslēpj Verstapens. "Šajā ziņā notika faktiski sliktākais iespējamais scenārijs. Ja drošības mašīnu periodi būtu mums veiksmīgi, patiesībā varējām cīnīties ar vadošajiem braucējiem. Sevišķi sacensību otrais nogrieznis pēc riepu maiņas mums padevās diezgan viegls."

Arī "Red Bull" vadītājs Kristians Horners uzskata, ka Verstapenam būtu bijušas izredzes uzvarēt, ja kārtis būtu sakritušas viņam par labu un holandiešu pilotam nepiemērotā laikā nebūtu bijuši drošības mašīnas periodi.

"Pirms sacīkstes veiktā simulācija mums prognozēja apmēram septīto vietu," atklāj Horners. "Bet tas būtu standarta sacīkstē. Ironiskā kārtā, manuprāt, ja mums būtu bijusi standarta sacīkste un Karloss šādi būtu bremzējis pārējos savu cieto riepu nodilšanas dēļ, ar to stratēģiju, kas bija mums un Maksa ātrumu sacensību beigās, viņš būtu nonācis cīņā par uzvaru."

Šī bija pirmā reize kopš pērnās sezonas priekšpēdējā posma Brazīlijā, kad uz pjedestāla nekāpa neviens no komandas pilotiem. Tāpat "Red Bull" zaudējusi izredzes uzstādīt unikālu F1 rekordu, kļūstot par pirmo komandu, kas uzvarējusi visos sezonas posmos.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv