Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Aston Martin" turpinās uzlabot mašīnu un cer atgriezties otrās spēcīgākās komandas statusā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Aston Martin" turpinās uzlabot mašīnu un cer atgriezties otrās spēcīgākās komandas statusā
Foto: Motorsport.com

"Aston Martin" komanda paziņojusi, ka turpinās darbu pie šī gada mašīnas uzlabošanas, paralēli strādājot pie 2024. gada F1 modeļa izstrādes. Vienības boss Maiks Kraks uzskata, ka atgriezties otrās spēcīgākās komandas statusā nav neiespējams uzdevums.

Fernando Alonso sezonas pirmajā trešdaļā regulāri kāpa uz pjedestāla, bet šobrīd vairāk cīnās par vietām "Top 10" beigu daļā. Veterāns nesen atzina, ka šobrīd "Aston Martin" mašīna vairs nav otrā spēcīgākā F1 čempionātā, kā tas bija sezonas sākumā. Vienības boss Kraks šim viedoklim piekrīt.

"Jā, tā tas ir," saka Kraks, reizē apstiprinot, ka "Aston Martin" mērķis ir atgriezties otrās spēcīgākās komandas statusā. "Normālos apstākļos jūs teiktu, ka pakāpties uz augšu par trim pozīcijām komandu cīņā atlikušo posmu laikā būtu ļoti grūti un ambiciozi. No otras puses, atstatumi starp komandām šobrīd ir ļoti mazi. Esam redzējuši, cik daudz pazaudējām un domāju, ka svarīgākais tagad ir to atgūt."

"Aston Martin" veiktspējas direktors Toms Makkulo atklāj, ka komandas šī gada budžetā vēl ir pietiekami finansiālo līdzekļu, lai varētu turpināt AMR23 modeļa uzlabošanu līdz pat šīs sezonas beigām.

"Mēs mērķējam uz visai lieliem attīstības darbiem sezonas atlikušajā daļā, un mums pietiek naudas, lai uzlabotu mašīnu," paziņojis Makkulo. "Tāds ir mūsu mērķis, tāpēc līdz pat čempionāta beigām ieviesīsim jauninājumus, cik vien spēsim paveikt. Noteiktā punktā būs pilnībā jāpārslēdzas darbam pie 2024. gada mašīnas, bet pašlaik esam tajā fāzē, kad varam strādāt ar abām mašīnām. Turklāt tās mācības, ko iegūstam šogad, varam pielāgot nākamajam modelim. Tas var attiekties uz CFD, vēja tuneli vai mehānisko pusi. Tāpēc strādāsim līdz beigām."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs