Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" jauno sacīkšu formulu veido uz 2015. gada "Lotus" modeļa bāzes

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" jauno sacīkšu formulu veido uz 2015. gada "Lotus" modeļa bāzes
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Sacīkšu komanda "Renault" savu jauno nākamās sezonas modeli veido uz 2015. gada šasijas bāzes, apstiprinājis vienības vadītājs Frederiks Vasērs.

"Renault" tikai šogad atgriezās Formulā 1 rūpnīcas komandas statusā un jau pirms tam zināja, ka sezona no rezultātu viedokļa būs grūta, tāpēc salīdzinoši ātri sāka darbu pie 2017. gada modeļa plānošanas un izstrādes.

Frederiks Vasērs skaidro, ka lēmums 2017. gada modeli bāzēt uz 2015. gada "Lotus" šasijas bāzes pieņemts, jo šī gada mašīnai atklāti pārāk daudzi trūkumi. Tas tāpēc, ka vēl 2015. gadā to "Lotus" konstruēja izmantošanai kopā ar "Mercedes" motoru, bet, kad komandu pārņēma "Renault", vajadzēja mainīt dzinēju, rezultātā rodoties daudzām problēmām.

"Uzskatām, ka 2017. gadā mums būs labas iespējas," intervijā "f1.com" stāsta Vasērs. "Tomēr tā kā 2017. gada mašīnu veidojam uz 2015. gada modeļa bāzes, ir diezgan daudz stresa, jo jāsadeldē liels deficīts. Taču mēs pie tā smagi strādājam."

Vasērs arī apstiprina, ka pateicoties agrīni uzsāktajam darbam pie 2017. gada modeļa izstrādes, šogad komanda ir gatava samierināties ar devīto vietu konstruktoru kausā.

"Komandu spēku samēri šobrīd izskatās gluži skaidri un būtu grūti tur ko mainīt, jo vairs nestrādājam pie šīs mašīnas," viņš saka. "Ja vien Dievs mums neiedos kādu dāvanu, nespēju iztēloties, kā mēs varētu pacelties augstāk."

Šobrīd vēl nav zināms komandas 2017. gada piloti - iespējams gan tas, ka sastāvā paliks Kevins Magnusensun Džoljons Palmers, gan tas, ka abu vietā stāsies citi sportisti.

Formula 1®