Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Andretti: "Hamiltons rada problēmu tur, kur tās nav"

Juris Grīns
Juris Grīns

Andretti: "Hamiltons rada problēmu tur, kur tās nav"
Foto: Motorsport.com

"Formula 1" leģendārie čempioni Mario Andretti un Džekijs Stjuarts ir apšaubījuši lietderību tam, ka Lūiss Hamiltons šobrīd uzņēmies līdera lomu pret rasismu vērstās kustības popularizēšanai pasaules čempionāta pilotu un līdzjutēju vidū.

Abos pirmajos šī gada posmos pirms starta Hamiltons un citi braucēji uzvelk melnus t-kreklus un notupstas uz ceļa, tādā veidā paužot atbalstu "Black Lives Matter" kustībai. Daži sportisti gan izvēlas palikt kājās, lai gan visi ir vienisprātis, ka rasismam mūsdienu pasaulē nav vietas.

"Es ļoti cienu Lūisu, bet viņš vienmēr ir ticis pieņemts un cienīts visā pasaulē," intervijā izdevumam "El Mercurio" sacīja 1978. gada F1 čempions Mario Andretti. "Domāju, ka mērķis viņa kampaņai ir apšaubāms. Es ļoti atvainojos, bet izskatās, ka viņš rada problēmu, kas neeksistē."

Tāpat Andretti īsti nesaprot, kāpēc "Mercedes" komanda, atbalstot antirasisma kampaņu, izvēlējusies savas mašīnas šogad nokrāsot melnā krāsā: "Es nezinu, kā tas spēs palīdzēt. Esmu saticis pilotus ar dažādu izcelsmi un no dažādām autosacīkstēm, un vienmēr esmu uzņēmis viņus atplestām rokām. Motoru sportā nav nozīmes tavai ādas krāsai, bet sava vieta ir jānopelna, un tas attiecas uz ikvienu. Man gribētos, lai politika netiktu jaukta kopā ar sportu. Ir noteikts laiks un vieta, kur paust savu viedokli."

Arī trīskārtējais F1 pasaules čempions Džekijs Stjuarts ir pārliecināts, ka problēma nav tik liela, kā Hamiltons to iezīmē.

"Viņš ir diezgan daiļrunīgs, kad par to ir runa, bet nedomāju, ka problēma ir tik liela kā izskatās," intervijā "Good Morning Britain" teica Stjuarts. "Ja kāds ir gudrāks un labāks par citiem, viņu "Formulā 1" pieņems tik un tā."

Pats Hamiltons pēc sezonas otrā posma esot personīgi aprunājies ar katru no braucējiem, kas izvēlējušies pirms starta palikt kājās, cenšoties skaidrot situācijas nopietnību. F1 čempions izteicis cerību, ka, paužot nosodījumu rasismam, nākamreiz ceļos metīsies visi piloti.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...

     [+] [-]

, 2020-07-18 19:35, pirms 4 gadiem
Tieši tā, abiem vecajiem bukiem pilnīga taisnība. Katram sava vieta jānopelna, un to būtu jāattiecina ne tikai uz motoru sportu, bet visām dzīves sfērām. Turpretī BLM un viņu atbalstītāji, izskatās, grib tikt pie labumiem tikai tāpēc, ka viņi ir melnādaini, piesedzoties ar rasu vienlīdzību, lai gan bieži vien nav pietiekami izglītoti vai ir vienkārši slinki. Es nesaku, ka tas attiecināms uz visiem, bet darba tirgus visu noregulēs. Cilvēki citus vērtē pēc daudzām īpašībām (tostarp darbaspējām, rakstura īpašībām u.c.), un potenciālā darbinieka ādas krāsai mūsdienās ir arvien mazāka nozīme vai tādas vispār nav (ASV vietām varbūt vēl ir citādi, to neņemos vērtēt). Runājot par šo braucēju - šķiet, ka Hamiltons vienkārši seko šobrīd zināmā sabiedrības daļā ļoti populārām ideju modes tendencēm, lai censtos vairot savu popularitāti. Bet, ja viņš turpinās šo kursu un mēģinās to uzspiest citiem, viņš var iegūt pretēju efektu, vismaz pārējās pasaules acīs. It sevišķi, ja laicīgi neapstāsies.