Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hilkenbergs un vēl trīs piloti saņem starta vietu sodus

Juris Grīns
Juris Grīns

Hilkenbergs un vēl trīs piloti saņem starta vietu sodus
Niko Hilkenbergs. Foto: Motorsport.com

Kopumā četri F1 piloti pēc Kanādas "Grand Prix" kvalifikācijas saņēmuši starta vietu sodus. Viens no tiem ir Niko Hilkenbergs, kurš izcīnīja augsto otro vietu.

Hilkenbergs uz otro vietu pakāpās brīdī, kad trešajā kvalifikācijas kārtā slapjajā trasē avarēja Oskars Piastri. Tika izkārti sarkanie karogi, bet vācu pilots jau bremzēšanas aplī braucis ātrāk nekā atļauts, nav iekļāvies atļautajā laikā, pārkāpjot noteikto apļa laiku par 1.5 sekundēm.

Tiesneši viņam piešķīruši trīs starta vietu sodu, kā rezultātā "Haas" pilots sacensības šovakar uzsāks no piektās pozīcijas. Savukārt kopā ar Maksu Verstapenu pirmajā rindā stāsies Fernando Alonso, bet otro starta rindu ieņems Lūiss Hamiltons un Džordžs Rasels.

Vēl arī Karloss Sainss, Lānss Strols un Juki Cunoda saņēmuši starta vietu sodus. Viņi visi kvalifikācijā trasē patraucēja sāncenšiem veikt lidojošos apļus, par ko arī tikuši pie šiem sodiem. Šī trijotne startēs no otrā desmitnieka.

Kanādas GP starta kārtība:

     [+] [-]

, 2023-06-18 12:36, pirms gada
Sainsam jau nu toč varēja dot 5+ vai pat visu 10 vietu sodu.