Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rekorda sezonas nebūs: F1 čempionātā šogad paliek 22 posmi

Juris Grīns
Juris Grīns

Rekorda sezonas nebūs: F1 čempionātā šogad paliek 22 posmi
Foto: f1.com

F1 čempionāta rīkotāji šodien nākuši klajā ar paziņojumu, ka atceltā Krievijas posma vietā citviet sacensības netiks rīkotas, līdz ar to šajā sezonā tiks aizvadīti 22 posmi.

Sākotnēji apstiprinātais kalendārs paredzēja 23 posmu norisi sezonas laikā, kas būtu F1 vēsturē rekordliels posmu skaits, tomēr drīz pēc Krievijas militārā iebrukuma Ukrainā Soču posms tika atcelts, kā arī lauzts līgums par Krievijas "Grand Prix" rīkošanu nākotnē. Tika solīts, ka šī posma vietā nāks cits.

Sākotnēji uz posma rīkošanu pretendēja Katara, kur sacīkstes notika pērn un atkal atgriezīsies nākamgad. Šogad Katara nevēlējās uzņemt posmu, jo gatavojas FIFA Pasaules kausam futbolā. Tika apsvērta iespēja Kataras "Grand Prix" sarīkot septembrī, taču radās bažas par karstumu, kas negatīvi varētu ietekmēt skatītājus klātienē.

Tāpat vēlāk tika baumots par divu, ar nedēļas starpību notiekošu posmu rīkošanu Singapūrā, tomēr arī no šādas ieceres atteicās.

Tika izsvērta arī Vācijas "Grand Prix" iekļaušana kalendārā, taču loģistikas apsvērumu dēļ arī šis variants atkrīt - būtu pārāk sarežģīti visu ekipējumu no Hokenheimas tik īsā laikā nogādāt uz nākamā posma norises vietu Singapūrā.

Tas, ka Krievijas posms netiks aizvietots, nozīmē, ka kalendārā parādījušās divas pēc kārtas brīvas nedēļas nogales, jo pēc sacensībām 11. septembrī Moncā, nākamais posms, kas notiks Singapūrā, risināsies tikai 2. oktobrī.

F2 čempionātā tikmēr Soču posms aizstāts ar sacensībām Pola Rikāra trasē, kas notiks Francijas F1 posma nedēļas nogalē.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...