Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Steiners: "Nevaru atļauties pilotu, kurš avarē bremzēšanas aplī"

Juris Grīns
Juris Grīns

Steiners: "Nevaru atļauties pilotu, kurš avarē bremzēšanas aplī"
Mika Šūmahera avārija Monako. Foto: Motorsport.com

"Haas" komandas vadītājs Ginters Steiners savā jaunajā grāmatā atklāj, ka pagājušajā gadā Miks Šūmahers avāriju rezultātā radīja zaudējumus gandrīz divu miljonu eiro apmērā. Viņš atzīst, ka nevar atļauties pilotu, kurš avarē bremzēšanas aplī, kā tas notika Suzukas trasē.

Pēc divām "Haas" sastāvā pavadītām sezonām Steiners pieņēma lēmumu šogad vairs neturpināt sadarbību ar Šūmaheru. Komandas boss jau iepriekš publiski neslēpa, ka būtisks iemesls šim lēmumam ir vairākas lielas avārijas, ko vācu pilots piedzīvoja pagājušajā sezonā.

Šūmahers avarēja kvalifikācijā Saūda Arābijas posmā, bet sacensībās Monako pēc ietriekšanās barjerā mašīna pat pārlūza uz pusēm. Tāpat Šūmahers piedzīvoja avāriju Japānas posmā, kad treniņā bija izbraucis slapjajā trasē, lai veiktu starta simulāciju. Šī avārija vien komandai nesusi 640 tūkstošu eiro zaudējumus.

"Tas notika bremzēšanas aplī," savā grāmatā raksta Steiners. "Bremzēšanas aplī! Jā, trase bija ļoti slapja, bet neviens cits savu mašīnu neiznīcināja, kad bija atceļā uz boksiem. Piecu minūšu laikā mēs zaudējām mašīnu un dabūjām būvēt jaunu. Man nevar būt tāds pilots, par kuru es neesmu drošs, ka viņš normālā manierē varēs veikt bremzēšanas apli. Tas ir vienkārši smieklīgi. Cik darbiniekus mēs varētu noalgot pa 640 tūkstošiem?"

Gintera Steinera jaunā grāmata "Surviving to Drive" atspoguļo notikumus 2022. gada "Formula 1" sezonā un jau 20. aprīlī būs pieejama tirdzniecībā.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-04-18 09:09, pirms gada
Super pateica!