Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kvjats atteicies no piedāvājuma "Ferrari" komandā nomainīt Raikonenu

Juris Grīns
Juris Grīns

Kvjats atteicies no piedāvājuma "Ferrari" komandā nomainīt Raikonenu
Daņils Kvjats un Kimi Raikonens. Foto: Motorsport.com

Krievu autosportists Daņils Kvjats pirms vairākiem gadiem saņēmis piedāvājumu "Ferrari" komandā nomainīt Kimi Raikonenu. Šim piedāvājumam pilots neesot piekritis, bet drīz pēc tam Kvjata F1 karjera sāka brukt.

Kvjats piedzīvoja cerīgu karjeras sākumu. Jau pēc vienas "Toro Rosso" vienībā pavadītās sezonas, 2015. gadā viņš tika paaugstināts uz "Red Bull". Šīs komandas sastāvā sportists aizvadīja nedaudz vairāk kā sezonu, bet 2016. gadā pēc pirmajiem četriem posmiem tika nomainīts ar Maksu Verstapenu un atgriezās "Toro Rosso". 2017. gadā viņu "izmeta" arī no šīs komandas, pirms sezonas beigām nomainot ar Pjēru Gaslī.

Tagad Kvjats atklāj, ka tolaik, kad vēl bijis "Red Bull" pilots, viņu uzrunājusi "Ferrari" vienība. Piedāvājumam viņš nav piekritis, jo saskatījis labu nākotni "Red Bull" komandā.

"Es braucu patiesi labi un tikko biju komandai atnesis pjedestālu," podkāstā "Track Limits" stāsta sportists. "Tobrīd man bija piedāvājums no "Ferrari" nomainīt Kimi. Tas viss notika aiz priekškara. Situācija man izvērsās sarežģīta un psiholoģiski grūtai, jo redzēju šo līgumu ar "Ferrari", bet tad pēkšņi tiku pazemināts atpakaļ uz "Toro Rosso"."

Kvjats tomēr uz vienu gadu pievienojās "Ferrari" nometnei, 2018. gadā kļūstot par komandas F1 testpilotu. Togad vienībā vēl startēja Raikonens, kurš pēc tās sezonas komandu pameta, bet viņa vietā stājās Šarls Leklērs. Pats Kvjats nākamajā gadā atgriezās "Toro Rosso" un aizvadīja vēl divas F1 sezonas.

Šosezon Kvjats startē FIA WEC izturības sacīkstēs, cīnoties LMP2 klasē, bet nākamgad jau būs "Lamborghini" rūpnīcas pilots LMDh kategorijā.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

  +1 [+] [-]

, 2023-04-18 19:29, pirms gada
Sportacentrs fano par krievu urlām, ka regulāri raksta par viņiem. Fu

     [+] [-]

, 2023-04-19 07:47, pirms gada
😂😂😂 kapitāls raksts. Par to kas bijis. To varētu ielikt F1vēstures grāmatā, nevis ziņu portālā. Un vēl par krievu

     [+] [-]

, 2023-04-19 13:04, pirms gada
Raikonens nav nomaināms, viņš aizies, ja pats to vēlēsies.