Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 paraksta desmit gadu līgumu par Maiami "Grand Prix" rīkošanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

F1 paraksta desmit gadu līgumu par Maiami "Grand Prix" rīkošanu
Karloss Sainss. Foto: imago images/PanoramiC/Scanpix

F1 paziņojusi, ka nākamajā sezonā tiks aizvadīts Maiami “Grand Prix” un ka noslēgts līgums uz desmit gadiem.

F1 īpašniece “Liberty Media” ieguldīja ilgtermiņa darbu, lai panāktu sacensību aizvadīšanu kādā no Amerikas Savienoto Valstu populārajiem galamērķiem, jo tas palīdzētu sportam kļūt populārākam. Tagad panākta vienošanās par Maiami “Grand Prix” aizvadīšanu. Trase būs 2,7 kilometrus gara un stiepsies apkārt “Hard Rock Stadium”, kas ir mājas NFL klubam Maiami “Dolphins”. Tas būs viens no diviem posmiem ASV – vēl viens tiek aizvadīts Ostinā, Teksasas štatā. Pagaidām datums, kad komandas pulcēsies Maiami, vēl nav paziņots.

“ASV mums ir ļoti svarīgs izaugsmes tirgus, un esam iedošināti, ka vēl viens “Grand Prix” ASV robežās palīdzēs mums sasniegt jaunu auditoriju,” teica F1 prezidents Stefano Domenikali. Savukārt “Dolphins” vadītājs Toms Gārfinkels, kurš ir galvenais Maiami “Grand Prix” rīkotājs, pauda, ka viņu mērķis ir uz Maiami vest lielākos globālos pasākumus, un F1 ir ievērojams solis pareizajā virzienā.

Sākotnējais plāns paredzēja, ka Maiami aplis stieptos pāri tiltam, kas ved pāri līcim, taču saņēma pretestību no amatpersonām un vietējiem iedzīvotājiem. Savukārt jaunais plāns tika apstiprināts pagājušajā nedēļā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...