Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Batons: "Pirmie F1 testi būs jautra padarīšana"

Juris Grīns
Juris Grīns

Batons: "Pirmie F1 testi būs jautra padarīšana"
Džensons Batons
Foto: Scanpix

Džensons Batons atzīst, ka tehnisko noteikumu izmaiņas Formulā 1 pirmos testus padarīs par "patiešām jautru padarīšanu", jo pat pieredzējušajiem pilotiem nāksies daudz ko mācīties.

Pirmie F1 jauno modeļu testi notiks jau janvārī Spānijā, taču pat šajā valstī ap to laiku gaisa temperatūra ne tuvu nav ideāla braukšanai ar šādu sacīkšu tehniku.

"Ziemas testi Heresā būs "jautra padarīšana"," atzīst Batons, kurš jau izmēģinājis 2014. gada F1 modeli simulatorā. "Būs auksts, riepas nestrādās kā vajag un, iespējams, tas pats būs ar mašīnā. Pirmie nobrauktie apļi noteikti būs briesmīgi. Tagad pilots brauks ar astoto ātrumu, lai gan ar līdzšinējām mašīnām tajā brīdī nebūtu ieslēgts vēl pat septītais pārnesums. Tā būs pavisam citāda braukšana un būs jāaizmirst daudz kas no tā, ko mēs pazīstam kā sacīkšu mašīnas vadāmība. Savādāks būs arī motors un būs jāmācās no jauna, kā pareizi izmantot jaudu. Tas būs kaut kas pavisam jauns."

2009. gada F1 čempions uzsver, ka jaunajām F1 mašīnām ir lielāka jauda, taču tajā pašā laikā mazāka saķere ar asfaltu.

"Līdz pat pirmajai sacīkstei neviens nezinās, par kādām pozīcijām cīnīsies," stāsta Batons. "Nebūs viegli, jo tagad būs lielāka jauda un mazāks piespiedējspējs, jo aerodinamikā vairs nedrīkstēs izmantot izplūdes gāzes. Būs grūti noturēt mašīnu uz ceļa. Daudz būs jāmācās pat pieredzējušajiem pilotiem un tas ir aizraujoši."

Pastāv uzskats, ka 2014. gada F1 sezonā mašīnas regulāri piemeklēs tehniskas problēmas. Batons uzskata, ka testos tas būs jūtams, taču komandas noteikti paspēs visu vērst par labu līdz pirmajam posmam, kas gaidāms martā.

"Šobrīd tajā ziņā ir slikti, taču līdz pirmajām sacīkstēm šī problēma tiks atrisināta," viņš saka.

F1 ziemas testi sāksies 28. janvārī, kamēr pasaules čempionāta starta gaidāms 16. martā.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +1 [+] [-]

, 2013-12-17 22:20, pirms 11 gadiem
pirmie testi vienmēr ir jautra padarīšana