Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sabrūk Hertas cerības nākamgad debitēt "Formulā 1"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sabrūk Hertas cerības nākamgad debitēt "Formulā 1"
Koltons Herta. Foto: indycar.com

Lai gan pastāvēja reāla varbūtība, ka amerikāņu autosportists Koltons Herta nākamgad debitēs F1 pasaules čempionātā, tagad šie plāni ir sagruvuši. "Red Bull" vadība pieņēmusi lēmumu neturpināt centienus dabūt Hertu līdz startēšanai "AlphaTauri" sastāvā.

"IndyCar" seriālā braucošais Herta tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem jaunajiem amerikāņu talantiem formulu sacīkstēs, taču viņam nepietiek noteikto punktu, lai iegūtu F1 superlicenci. "Red Bull" centās vienoties ar Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA) par izņēmumu, taču tā noraidījusi šādu priekšlikumu.

Vēl pastāvēja iespēja, ka Herta varētu startēt kādā no čempionātiem, kas norisinās ziemā, tādā veidā sapelnot atlikušos vajadzīgos punktus F1 superlicences iegūšanai. Te gan pastāvētu liels risks, jo gadījumā, ja pilots nenodemonstrētu gana labu veikumu un paliktu bez šiem nepieciešamajiem punktiem, neilgi pirms jaunās sezonas sākuma "AlphaTauri" attaptos bez viena no pamatsastāva braucējiem. Šī iemesla dēļ "Red Bull" pieņēmusi lēmumu projektu pārtraukt.

"Red Bull" pilotu programmas boss Helmuts Marko, vainu noveļot uz FIA, uzskata, ka F1 čempionāts ir ne vien zaudējis labu braucēju, bet arī iespēju iegūt vēl lielāku popularitāti ASV.

"Žēl, ka cilvēki nesaprot, kāda vērtība ir amerikāņu pilotam, sevišķi, ja tas ir tāds braucējs kā Koltons Herta," sacīja Marko. "Tas satricinātu Amerikas tirgu, sevišķi, ja vēl tur norisinās trīs F1 sacīkstes."

Nav gan izslēgts, ka Herta varētu pievienoties F1 čempionātam 2024. gadā, taču par to vēl pāragri spriest. Nākamgad viņš visticamāk atkal startēs "IndyCar" čempionātā, kur savā karjerā guvis jau septiņas uzvaras.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2022-09-18 14:07, pirms 2 gadiem
Takš FIA neinteresē popularitāte, primāri svarīga ir braucēju drošība.

     [+] [-]

, 2022-09-18 14:14, pirms 2 gadiem
archdevil rakstīja: Takš FIA neinteresē popularitāte, primāri svarīga ir braucēju drošība.
varētu domāt ka Indy tas neinteresē un ka Herta ir zaļš. Paskaties kādi ir tikuši pie braukšanas F1 ar naudas palidzibu. Nekādas drošibas tur nav

     [+] [-]

, 2022-09-18 16:06, pirms 2 gadiem
archdevil rakstīja: Takš FIA neinteresē popularitāte, primāri svarīga ir braucēju drošība.
muļķības. to superlicenci vispār ieviesa, lai komandas nesāk visādus perspektīvus 16 gadniekus pie stūres bāzt. Verstappens bija veiksmes stāsts, bet viņš jau arī ir vienradzis un ne kurš katrs var tādā vecumā ar formulu braukt.