Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hilkenbergs varētu nomainīt Šūmaheru "Haas" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Hilkenbergs varētu nomainīt Šūmaheru "Haas" komandā
Niko Hilkenbergs. Foto: Motorsport.com

Par Mika Šūmahera aizvietotāju "Haas" sastāvā nākamajā F1 sezonā varētu kļūt Niko Hilkenbergs, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta medijs ESPN.

Hilkenbergam ir liela pieredze "Formulā 1", viņš arī tiek uzskatīts par ļoti lielu talantu, taču, neskatoties uz to, ne reizi vācu braucējam nav izdevies tikt kādā no vadošajām komandām. Pēdējo pilno F1 sezonu viņš aizvadīja 2019. gadā ar "Renault", bet, sākoties "Covid-19" pandēmijai, vairākos posmos startējis kā "Racing Point" un "Aston Martin" pamatsastāva braucēju aizvietotājs.

Lai gan to nevar pateikt pilnīgi droši, "Haas" vienība visticamāk neturpinās sadarbību ar Šūmaheru, jo zināms, ka vēlas sastāvā redzēt kādu pieredzējušu un uzticamu pilotu. Hilkenbergam turklāt ir ļoti labas attiecības ar šīs komandas vadītāju Ginteru Steineru.

Arvien vairāk izskatās, ka Daniels Rikjardo, kurš pametīs "McLaren" nometni, nākamo F1 sezonu izlaidīs. Pašlaik "Haas" ir izvēles priekšā - tomēr paturēt Šūmaheru sastāvā vai arī nomainīt viņu ar Hilkenbergu vai Antonio Džiovinaci, raksta ESPN.

"Ferrari" protežē Džiovinaci iepriekšējā nedēļā Itālijas "Grand Prix" piedalījās pirmajos treniņbraucienos "Haas" sastāvā, tāpat būs ierindā ASV posma nedēļas nogales piektdienā. Steiners gan atzinis, ka tam nav nekādas nozīmes, ja runā par "Haas" nākamā gada pilota izvēli. "Ferrari" rūpnīca, kas ir "Haas" sadarbības partnere, gluži vienkārši palūgusi dot Džiovinaci iespēju patrenēties pie 2022. gada F1 auto stūres.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
ESPN: Serving sports fans. Anytime. Anywhere.

  -1 [+] [-]

, 2022-09-17 10:03, pirms 2 gadiem
Tas būtu patiešam smieklīgi, ja HAAS paņemtu pilotu, kurš trīs sezonas nav braucis F1. Tā īsti nav braucis nekur.
Pēdējie piemēri ar pilotiem, kas atgriežas pēc vairāku gadu pārtraukuma ir Šūmahers, kurš pēc atgriešanās bija visai viduvējs un Alonso, kurš atgriezās labā formā. Taču jāņem vērā, ka Alonso ārpus F1 brauca visos iespējamos čempionātos uz kuriem vien varēja paspēt tikt.
Turklāt mēs šeit nerunājam par šāda kalibra pilotu, bet gan par ļoti pārvērtētu "talantu", kurš 200 sacīkšu laikā ne reizes tā arī neuzkāpa uz pjedestāla.

     [+] [-]

, 2022-09-17 11:03, pirms 2 gadiem
Niko un KMag viens otru ienīst, tāpēc nedomāju, ka Štainers gribēs šādu pāri (gan jau arī KMag būtu ko teikt šajā jautājumā)

Uzskatu, ka Haas kaut uz vienu sezonu varētu paņemt Rikardo. Abām pusēm būtu izdevīgi - Riks ir pieredzējis un pārzina jaunās paaudzes formulas, bet Haas iegūtu visai pieredzējušu pilotu, kurš palīdzētu attīstīt formulu/komandu

     [+] [-]

, 2022-09-17 14:31, pirms 2 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Niko un KMag viens otru ienīst, tāpēc nedomāju, ka Štainers gribēs šādu pāri (gan jau arī KMag būtu ko teikt šajā jautājumā)

Uzskatu, ka Haas kaut uz vienu sezonu varētu paņemt Rikardo. Abām pusēm būtu izdevīgi - Riks ir pieredzējis un pārzina jaunās paaudzes formulas, bet Haas iegūtu visai pieredzējušu pilotu, kurš palīdzētu attīstīt formulu/komandu
Kurš teicis, ka Riks grib uz HAAS? Ricciardo ne reizi vien ir norādījis, ka šajā dzīves posmā viņu vairs neinteresē braukt pa pēdējām vietām. Tad viņš labāk sēž savā rančo un dragā ar močiem pa mežu.
Ja mēs Ricciardo redzēsim F1, tad komandā, kas viņam var dot iespēju pārskatāmā nākotnē kaut vai paostīt cīņu par titulu.
No brīvajām vietām F1 vistuvāk tam ir Alpine. Bet neizslēgtu varbūtību, ka viņš tiešām varētu gadu pasēdēt Mercedes rezervē un cerēt, ka uz 2024. gadu atbrīvojas Hamiltona vieta meršos.

     [+] [-]

, 2022-09-17 17:56, pirms 2 gadiem
Turklāt par Mika sacīkšu inženieri nesen kļuva Niko bijušais sacīkšu inženieris.
Priecātos Niko atkal redzēt F1, tomēr ne Mika vietā. Ja vien Miks pārceltos uz Alpine, viņš draugos ar Okonu