Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Uzvaras bez pamatīgas veiksmes šogad vairs nav iespējamas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Uzvaras bez pamatīgas veiksmes šogad vairs nav iespējamas"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Ņemot vērā, ka "Mercedes" vienība šogad vairs negrasās uzlabot savu F1 sacīkšu auto, bet "Red Bull" komanda kļuvusi īpaši ātra, Lūiss Hamiltons atzinis, ka uz uzvarām šajā sezonā pārāk necer. Bez kārtīgas veiksmes devas, viņaprāt, tās ir praktiski neiespējamas.

Lai gan Konstruktoru kausa kopvērtējumā "Mercedes" ieņem trešo vietu un tikai 35 punktus atpaliek no "Ferrari", ne Hamiltonam, ne Džordžam Raselam šogad ne reizi nav izdevies uzvarēt. Pa abiem gan viņi savākuši 13 pjedestālus, bieži izmantojot konkurentu neveiksmes. Ja Hamiltons šogad ne reizi nefinišēs pirmajā vietā, tā būs viņa pirmā F1 sezona karjerā bez nevienas uzvaras.

"Mums jābūt reālistiem, jo "Red Bull" komanda ir gandrīz neuzveicama," jautāts par savām izredzēm šosezon vēl izcīnīt kādu uzvaru, sacīja Hamiltons, kurš pēdējos trīs posmos nav kāpis uz pjedestāla. "Tur jāizdara kaut kas tiešām liels, lai to mašīnu pārspētu. Veiktspējas ziņā viņi ir absolūti priekšā visiem citiem. Mēs viņus nenoķersim, jo mums vairs nav plānoti uzlabojumi. Līdz ar to, uzvarai būs nepieciešama veiksme. Bet tas nav pavisam neiespējami, jo Budapeštā potenciāli mēs viņus varējām pārspēt. Verstapens gan parasti brauc pa priekšu vēsā mierā, tāpēc nekad nevar zināt, kāds būtu viņu pilnais ātrums."

"Mercedes" boss Toto Volfs tikmēr ir apmierināts ar abu savu pilotu veikumu iepriekšējā posmā Moncā, kur Rasels ieguva trešo vietu, bet Hamiltons, startējot no beigām, aizkļuva līdz piektajai pozīcijai.

"Tas bija labākais iespējamais iznākums," atzina Volfs. "Bija iedvesmojoši redzēt, ka sacīkstes sākumā Džordžs tik labi turējās. Sarūgtinošākais ir tas, ka mēs viņam neesam spējuši iedot mašīnu, ar ko varētu cīnīties par uzvarām, turklāt atpaliekam diezgan daudz. Tāda ir realitāte. Jau simulatorā Moncas trasē mums neklājās labi. Ceru, ka būsim ātrāki nākamajos posmos un varēsim pacīnīties ar vadošajiem braucējiem. Runājot par Luisu, tiklīdz viņš tika ārā no burzmas, sevi parādīja labi un aizvadīja perfektu sacīksti. Bet arī tad, ja nebūtu drošības mašīnas došanās trasē, viņš tāpat finišētu piektais. Līdz ar to esmu apmierināts ar to. Vērtējot kopumā – no absolūtā viedokļa, labākais, ko varējām sasniegt, bet relatīvi tas nav pietiekoši."

Līdz sezonas beigām atlikuši vēl seši posmi.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...