Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Aston Martin" sāks gatavot F2 čempionu Drugoviču debijai F1

Juris Grīns
Juris Grīns

"Aston Martin" sāks gatavot F2 čempionu Drugoviču debijai F1
Felipe Drugovičs. Foto: FIA Formula 2

"Aston Martin" vienība nolīgusi šīs sezonas "Formula 2" čempionu Felipi Drugoviču, kurš tagad kļūs par šī komandas attīstības programmas pilotu un rezervistu. Iepriekš brazīlietim nebija saistības ne ar vienu no F1 komandām.

Paralēli F1 sacīkstēm, Moncas trasē norisinājās arī F2 čempionāta priekšpēdējais posms. Jau iepriekš iekrājis milzīgu pārsvaru kopvērtējumā pār visiem sekotājiem, 22 gadus vecais Drugovičs priekšlaicīgi nodrošināja sev čempiona titulu.

Pateicoties līgumam ar "Aston Martin", sezonas noslēguma posmā Abū Dabī viņam tiks dota iespēja piedalīties pirmajos F1 treniņbraucienos. Savukārt uzreiz pēc sezonas beigām turpat Abū Dabī trasē Drugovičs aizvadīs jauno braucēju F1 testos. Abos gadījumos tā būs pieredze pie šī gada "Aston Martin" sacīkšu auto stūres.

Tikmēr 2023. gadā Drugovičam tiks izstrādāta plaša testu programma ar 2021. gada mašīnu, kā arī viņš klātienē apmeklēs F1 posmus, tādā veidā iegūstot dažādas zināšanas par startēšanu pasaules čempionātā.

"Personīgi man nākamais būs mācību gads," sacīja Drugovičs. "Es strādāšu kopā ar F1 komandu, bet mans primārais mērķis ir mācīties un attīstīties kā pilotam. Ceru, ka tas man dos iespēju nākotnē startēt F1 čempionātā."

Junioru formulu sacensībās Drugovičs piedalās jau septīto gadu, un šī viņam ir trešā sezona "Formulā 2" - iepriekšējās viņš guva vairākas uzvaras, taču kopvērtējumā par pirmo vietu necīnījās. Šogad sportists uzvarējis piecas reizes, deviņas kāpis uz pjedestāla.

No pēdējo gadu F2 čempioniem līdz startēšanai "Formulā 1" jau tikuši Šarls Leklērs, Džordžs Rasels, Niks de Vrīss, kurš debijas sacīkstes piedzīvoja iepriekšējā posmā Moncā, kā arī Miks Šūmahers. Pērnā gada čempions Oskars Piastri ir tuvu debijai.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
ESPN: Serving sports fans. Anytime. Anywhere.