Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hilkenbergs: "Vācieši autobūvi vaino klimata pārmaiņās un nevēlas F1 posmu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hilkenbergs: "Vācieši autobūvi vaino klimata pārmaiņās un nevēlas F1 posmu"
Niko Hilkenbergs. Foto: Haas F1 Team

Niko Hilkenbergs atzinis, ka klimata pārmaiņas un to šķietamā saistība ar automobiļu industriju pēdējos gados ļoti negatīvi ietekmējusi F1 popularitāti Vācijā.

Lai gan kopumā F1 popularitāte pasaulē pēdējos gados strauji augusi, stāsts par Vāciju krasi atšķiras. Tur šis sporta veids savu kādreizējo spožumu ir zaudējis, neskatoties uz vēl ne tik senajiem Mihaela Šūmahera, Sebastiana Fetela un Niko Rosberga panākumiem.

"Vācijai vienmēr ir bijusi spēcīga pārstāvniecība F1 čempionātā, vismaz pēdējos 30 gadus," preses konferencē spriež Niko Hilkenbergs. "Atkarībā no dažādiem apstākļiem, šī popularitāte mainās, ceļas un atkal krīt."

Pēdējo reizi F1 sacīkste Vācijā norisinājās 2020. gadā, kad tika rīkota Eifelas GP izcīņa. Pašlaik plāni par valsts atgriešanos kalendārā apturēti, lai gan iepriekš sarunas par to bijušas. Hilkenbergs uzskata, ka politiķu veidotais un daudzu cilvēku pieņemtais priekštats par klimata pārmaiņām Vācijā atstājis negatīvu ietekmi uz F1.

"Vācijā pašlaik tiek uzskatīts, ka automobiļi un auto industrija ir atbildīga par klimata pārmaiņām, un nav ilgtspējīga," skaidro šī brīža vienīgais vācu F1 pilots. "Domāju, tas attiecas arī uz autosportu. Politiķi stāsta, cik slikti tas ir, un šis priekštats savā veidā rada negatīvu ietekmi arī uz F1."

No Vācijas autoražotājiem šobrīd F1 čempionātā pārstāvēts tikai "Mercedes", kas ir vienīgā zem šīs valsts karoga startējošā komanda un motoru piegādātājs. Tikmēr 2026. gadā plāno pievienoties "Audi".

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs