Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens ātrākais lietus treniņā Monreālā, Sainss piedzīvo avāriju

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens ātrākais lietus treniņā Monreālā, Sainss piedzīvo avāriju
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Noslēdzošie treniņbraucieni pirms šonakt gaidāmās F1 kvalifikācijas Kanādā tika aizvadīti slapjā trasē, bet ātrāko rezultātu sasniedza sezonas līderis Makss Verstapens no "Red Bull" vienības. Tikmēr Karloss Sainss piedzīvoja visai lielu avāriju, pamatīgi bojājot savu "Ferrari".

Kā iepriekš solīja sinoptiķi, arī šodien Monreālā lija, turklāt jau trešā treniņa ievadā trase bija slapja. Pēdējās desmit minūtēs nokrišņi ievērojami pastiprinājās.

Par spīti dienu iepriekš parādītajam ne tik spožajam veikumam, trešajā treniņā Verstapens bija ātrākais, sesijas beigu daļā uzlaboja savu rezultātu līdz 1 minūtei un 23.106 sekundēm un ierindojoties pirmajā pozīcijā.

Tuvākais sekotājs Šarls Leklērs no "Ferrari" viņam piekāpās par nepilnām 0.3 sekundēm, bet pārējie zaudēja daudz vairāk. Trešajā vietā esošais Fernando Alonso atpalika jau 1.3 sekundes.

Ilgu laiku otrajā vietā turējās Sainss, tomēr sesijas vidū slapjajā trasē starta/finiša taisnes beigās viņa spēkrats saslīdēja, vispirms spēcīgi ietriecoties barjerā ar priekšgalu, bet pēc tam arī aizmuguri. Dažas stundas pirms kvalifikācijas sākuma viņa mašīna tika pamatīgi bojāta un mehāniķiem nāksies krietni pastrādāt, lai to savestu kārtībā.

Vairāki citi piloti arī pieļāva kļūdas un piedzīvoja saslīdēšanas, tomēr spēja izvairīties no līdzīga likteņa kā Sainsam.

Arī kvalifikācijas norise gaidāma slapjā trasē. Sākums paredzēts plkst. 23:00 pēc Latvijas laika. Sacensību starts svētdien plkst. 21:00.

Kanādas GP trešais treniņš: