Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens ātrākais Saūda Arābijas GP pirmajā treniņā

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens ātrākais Saūda Arābijas GP pirmajā treniņā
Makss Verstapens. Foto: f1.com

Saūda Arābijas F1 posma pirmajā treniņā vadošās trīs pozīcijas ieņēma tie paši piloti, kas kāpa uz pjedestāla sezonas atklāšanas sacensībās Bahreinā.

Ātrākie pirmajā treniņsesijā Džidas trasē bija "Red Bull" piloti, kuriem sekoja "Aston Martin" un "Mercedes" vienību braucēji. Pirmā posma uzvarētājs Makss Verstapens bija vienīgais, kurš apli noriņķoja mazāk kā 1 minūtē un 30 sekundēs, bet Serhio Peress viņam zaudēja pussekundi, ieņemot otro vietu. Trešais bija Fernando Alonso, kuram sekoja Lānss Strols. Nākamās pozīcijas ieņēma Lūiss Hamiltons un Džordžs Rasels.

"Ferrari" komanda šoreiz izcēlās ar pieticīgākiem rezultātiem, kas skaidrojams ar atšķirīgas treniņprogrammas izmantošanu. Karloss Sainss treniņu pabeidza ar septīto rezultātu, kamēr Šarls Leklērs bija 11. ātrākais. Leklēra mašīna uz šo nedēļas nogali saņēmusi jau trešo kontroles elektronikas sistēmu, līdz ar to viņam pienākas desmit starta vietu sods. Iepriekšējā posmā viņš piedzīvoja izstāšanos tehnisku problēmu dēļ, ko izraisīja tieši šīs komponentes defekts.

Šodien Saūda Arābijā notiks arī otrais treniņš, kas sāksies plkst. 19:00 pēc Latvijas laika.

Pirmā treniņa rezultāti: