Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" apsver iespēju beigt sadarbību ar "Honda"

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" apsver iespēju beigt sadarbību ar "Honda"
Foto: SIPA/Scanpix

Ņemot vērā to, ka sadarbība nav izvērsusies veiksmīga, "McLaren" jau šogad varētu lemt par atteikšanos no "Honda" motoriem. Jau šobrīd esot sāktas pārrunas ar "Mercedes" par iespējām īsā termiņā uzsākt sadarbību.

Ar "Honda" motoriem "McLaren" komanda aizvadījusi jau divas sezonas, tomēr tie izrādījušies pārāk vāji un neizturīgi. Bija cerības, ka šogad beidzot būs vērojams būtisks progress, taču pirmssezonas testos atklājās, ka "Honda" dzinējiem aizvien ir problēmas ne vien ar jaudu, bet arī izturību.

Lai gan "Honda" vadība izteikusies, ka šīs problēmas spēs atrisināt, apgalvojot, ka brīdī, kad izdosies tikt galā ar izturības jautājumu, arī jaudu būs iespējams palielināt, zināms, ka "McLaren" nevar atļauties atstāt situāciju esošajā līmenī. Pastāv bažas, ka ar tādiem dzinējiem, kādi "McLaren" pieejami šobrīd, tā var kļūt par lēnāko komandu 2017. gada sezonā, kas savukārt nopietni ietekmētu gan cerību beidzot atrast galveno sponsoru, gan neļautu tikt pie gana lielas naudas balvas par sasniegumiem Konstruktoru kausā.

Zināms, ka kopš testiem Barselonā notikušas vairākas sanāksmes, kurās "McLaren" vadība izdarījusi spiedienu uz "Honda" pārstāvjiem, pieprasot nekavējoties uzlabot situāciju.

No drošiem avotiem zināms, ka jau šobrīd "McLaren" uzsākuši pārrunas ar "Mercedes" un, ja nekas nemainīsies, jau šogad savās mašīnās varētu iemontēt šīs markas dzinējus. "McLaren" pagaidām oficiāli šo informāciju noliedz, taču neslēpj, ka apsver visus iespējamos risinājumus.

Notikumu attīstība vislielākajā mērā atkarīga no tā, kādi būs "Honda" motori sezonas pirmajā daļā - vai tie būs gana jaudīgi, lai "McLaren" varētu regulāri cīnīties par punktiem, kā arī, vai ar tiem būs iespējams sasniegt finišu bez tehniskām ķibelēm.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +3 [+] [-]

, 2017-03-17 09:46, pirms 8 gadiem
Domāju, ka McLareni paši nedaudz vainīgi pie esošās situācijas. Bija citas komandas, kas arī vēlējās Hondas dzinējus, bet McLaren nobloķēja šo iespēju. Es domāju, ka Hondai būtu bijis daudz vieglāk ienākt F1 un attīstīt dzinējus, ja tā būtu piegādātājs vairākām komandām - līdz ar to būtu vairāk datu, vairāk informācijas, utt. Tagad izskatās, ka tik ātri cik ienāca, tik ātri arī Honda aizies no F1.

     [+] [-]

, 2017-03-17 11:34, pirms 8 gadiem
Joprojām uzsit smaidu atceroties to censoni, kurš te ar putām uz lūpām sludināja, ka Honda izvilkšot arā vecos turbo motorus un visus bāzīšot ārā kā vecajos laikos...un visus, kuri domāja savādāk,beazmaz par muļķiem saukāja.
Tiesa, to, ka šitik draņķīgi tiem ies, es arī neaidīju.