Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pirmais jaunās "Ferrari" formulas attēls nopludināts vēl pirms prezentācijas

Juris Grīns
Juris Grīns

Jau šovakar savu 2022. gada F1 sacīkšu mašīnu prezentēs "Ferrari" komanda, kas līdz ar noteikumu izmaiņām ļoti cer atgriezties cīņā par uzvarām. Vēl pirms prezentācijas attēls ar jauno auto ticis nopludināts internetā.

Nesen "Ferrari" jau izplatīja fotogrāfiju ar saviem pilotiem Karlosu Sainsu un Šarlu Leklēru, kur viņi bija redzami jaunajā komandas apģērbā. Tas lika noprast, ka mašīnu dizainā šogad vairāk būs izmantota melnā krāsa.

Žans Alezī, kurš komandā startēja deviņdesmitajos gados, atzīst, ka jauno spēkratu jau ir redzējis.

"Es jau esmu to redzējis," viņš saka. "Tas ir īsts dārgakmens. Ļoti, ļoti slaida mašīna, ar izsmalcinātu purngalu. Mašīna ir iespaidīga un ceru, ka būs arī pietiekami ātra, lai varētu cīnīties par uzvarām ar "Mercedes" un "Red Bull"."

Alezī arī atklāj, ka, atšķirībā no vairuma citu komandu, "Ferrari" prezentācijā neizmantos šova auto, bet gan faktisko F1 modeli.

Karloss Sainss ar šo auto jau braucis simulatorā un tur radies pirmais iespaids. Viņš atzīst, ka šīs mašīnas būs vēl grūtāk pilotējamas nekā līdzšinējās, tāpat arī ar trīs testus dienām, kas notiks Barselonā, nepietiks, lai par tām iegūtu visu vajadzīgo informāciju. Pēc tam vēl trīs dienas tiks strādāts Bahreinā, kur martā gaidāms arī sezonas pirmais posms.

"Tā ir atšķirīga no mašīnām, kas redzētas pēdējos gados," viņš saka. "Šeit ir maksimums inovāciju. Līdz pat pagājušajam gadam mēs braucām ar F1 vēsturē labākajām mašīnām, kas bija labi balansētas, bet spītīgas. Ja kaut uz mirkli tika zaudēta kontrole, sekoja avārija. Šis "Ferrari" man šķiet vēl vairāk reaģējošs. Piekare ir stingrāka, būs jāpierod to vadīt. Nedomāju, ka ar testiem Barselonā pietiks, lai uz Bahreinu varētu doties ar visu nepieciešamo informāciju."

Izmantotie resursi:
grandpx.com