Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss: "Mēs varam sadeldēt "Ferrari" komandas 79 punktu pārsvaru"

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss: "Mēs varam sadeldēt "Ferrari" komandas 79 punktu pārsvaru"
Foto: Motorsport.com

Lando Noriss uzskata, ka "McLaren" komandai panākt "Ferrari" cīņā par trešo vietu Konstruktoru kausā atlikušo piecu posmu laikā ir izdarāms uzdevums. Tikmēr Makss Verstapens Norisu un Oksaru Piastri nodēvējis par šī brīža spēcīgāko komandas biedru pāri "Formulā 1".

"McLaren" vienība turpina progresēt un šobrīd to varētu dēvēt jau par otro spēcīgāko komandu. Sevišķi pēc lieliskajiem rezultātiem Katarā, kad Piastri uzvarēja sprintā, bet svētdienas sacīkstē abi piloti kāpa uz pjedestāla zemākajiem pakāpieniem.

Līdz sezonas beigām vēl pieci posmi, bet Konstruktoru kausā "McLaren" ir 79 punktus aiz trešajā vietā esošās "Ferrari" un 11 punktus aiz "Aston Martin".

"Es domāju, ka tas ir izdarāms," jautāts par izredzēm pārspēt "Ferrari" kopvērtējumā, sacīja Noriss. "Vēl dažas sacīkstes atpakaļ mēs bijām kādus 70 punktus aiz "Aston Martin". Domāju, ka vienkārši labi darām savu darbu, un ne tikai vērtējot ātrumu trasē. Arī pitstopu veicām 1.8 sekundēs, kas ir visai iespaidīgi no komandas puišiem."

Tajā pašā laikā Noriss atzīst, ka ne visās turpmākajās trasēs komanda varētu būt tik sekmīga kā Suzukā, kur tika izcīnīti kopumā 33 punkti, un Losailā, kur izdevās nopelnīt 47.

"Mēs apzināmies, ka "Mercedes" komanda ir ļoti ātra," viņš saka. "Katarā tā, iespējams, bija tikpat ātra kā mēs, bet pieļāva kļūdas. Ja viņiem izdosies tīra nedēļas nogale, esmu drošs, ka viņi mūsu dzīvi padarīs grūtāku. Tāpēc neesmu tik drošs, ka varam to atkārtot. Vēl tikai trīs posmus atpakaļ "Ferrari" uzvarēja kvalifikācijā un uzvarēja, un nekas daudz jau nav mainījies, tikai trases, kurās esam sacentušies. Mēs tagad izskatāmies labāk, viņi nedaudz sliktāk. Mēs neesam sacerējušies par daudz, esam pārliecināti par sevi tik, cik tam jābūt. Un priekšā būs trases, kurās mēs nebūsim tikpat spēcīgi kā iepriekšējās."

"Red Bull" vienība titulu jau nodrošinājusi, arī otrajā vietā esošā "Mercedes" ir ievērojami priekšā konkurentēm. Tikmēr nupat kronētais F1 čempions Makss Verstapens atzinis, ka Noriss un Piastri ir spēcīgākais komandas biedru pāris čempionātā uz šo brīdi.

"Domāju, kā komanda, viņi, iespējams, ir visstabilākie, ja salīdzina visus pārējos aiz mums," saka Verstapens. "No viņiem visiem "McLaren" ir labākais pilotu pāris, tāpēc viņiem labi iet. Līdz pat sezonas beigām būs interesanti, tāpat nākamā gada sākums, kad redzēsim, kur kurš atrodas."

Komandu kopvērtējums:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2023-10-16 19:07, pirms 9 mēnešiem
ambiciozi

     [+] [-]

, 2023-10-17 07:33, pirms 8 mēnešiem
Domāju pilnīgi reāli, McLaren gada laikā ir lielākais progres, Ferrari stagnācija,
Red Bull un Aston Martin punktus vāc praktiski viens pilots, bet Mercedes kā kurā trasē, tāpēc pie dažām Ferrari neveiksmēm punkti var izlīdzināties.