Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hanojas mērs nonācis cietumā, Vjetnamā F1 posma nebūs

Juris Grīns
Juris Grīns

Lai gan Vjetnama jau 2020. gadā bija gatava uzņemt F1 pasaules čempionātu, šobrīd situācija ir krietni pamainījusies. Hanojas trase stāv pamesta, bet pilsētas mērs, kurš daudz paveica, lai noslēgtu līgumu par sacīkšu rīkošanu, nonācis cietumā un tajā pavadīs daudzus gadus.

Vjetnamas "Grand Prix" izcīņa bija iekļauta 2020. gada F1 kalendārā, taču posmu atcēla "Covid-19" dēļ. Lai gan šobrīd sacensības Āzijā ir atgriezušās, Vjetnamas posma nākotne izskatās drūma.

Vjetnama bija noslēgusi līgumu par posma rīkošanu uz desmit gadiem, un ik gadu par dalību čempionātā tai būtu bijis jāmaksā 60 miljonus USD. Segt šo summu bija apņēmies valsts lielākais konglomerāts "Vingroup".

Pilsētas mērs Ngujens Duks Čungs bija tas cilvēks, kurš īpaši entuziastiski darbojās pie "Formula 1" atvešanas uz Vjetnamu. Tomēr 2021. gadā viņš tika apsūdzēts korupcijas noziegumos, vēlāk atzīts par vainīgu un tagad uz desmit gadiem nokļuvis cietumā. Tagadējā pilsētas vadība paziņojusi, ka Vjetnamā F1 sacensības tuvāko gadu laikā nenotiks.

Tikmēr jau uzbūvētā Hanojas trase šobrīd stāv pamesta. Tajā ik palaikam ieklīst riteņbraucēji, kas izmanto iespēju pabraukt pa trasi, kamēr citviet pilsētā ir liela drūzma. Skatītāju tribīnes šobrīd jau esot demontētas.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...

     [+] [-]

, 2022-10-16 12:52, pirms 2 gadiem
Skaties labāk tiešraides F1 platformā un saņem 1000x labāku produktu, nekā Viaplay.