Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Strols: "Kad pats vēl skatījos F1, Alonso manās acīs bija nelietis"

Juris Grīns
Juris Grīns

Strols: "Kad pats vēl skatījos F1, Alonso manās acīs bija nelietis"
Lānss Strols. Foto: Aston Martin Racing

Kanādiešu pilots Lānss Strols atzinis, ka laikā, kad pats vēl skatījies F1 sacīkstes TV ekrānā, fanojis par Mihaelu Šūmaheru, bet Fernando Alonso viņam bijis kā sliktais tēls. Nākamgad abi "Aston Martin" komandā kļūs par komandas biedriem.

Strolam pašlaik ir 23 gadi un šī viņam ir sestā sezona "Formulā 1". Alonso savukārt F1 čempionātā sāka braukt jau 2001. gadā, kad Strolam bija vien trīs gadi. 2005. un 2006. gadā, kad spānis uzveica Šūmaheru un kļuva par čempionu, Strols vēl bija bērns, tobrīd vēl nebija pat sācis braukt kartingā, bet jau aktīvi sekoja notikumiem F1 trasēs.

"Toreiz, skatoties viņu televizorā, kad viņš uzvarēja, cīnoties pret Šūmaheru, es biju Šūmahera atbalstītājs," atklāj Strols. "Alonso manās acīs bija kā sliktais tēls. Viņš man bija kā nelietis no kinofilmām."

Strols gan nenoliedz, ka ciena Alonso kā lielu F1 talantu: "Tajā pašā laikā es vienmēr zināju, ka viņu būs ļoti aizraujoši vērot. Un tā ir aizvien. Viens no labākajiem pilotiem trasē. Savos 42 gados, vai cik viņam tagad ir, viņš aizvien ir spēcīgs, cīnoties ar sāncenšiem."

Alonso šobrīd pārstāv "Alpine" komandu, bet pirms kāda laika visai pārsteidzošā kārtā paziņoja par pāriešanu uz "Aston Martin" nākamajā gadā. Iepriekšējā posmā Moncā Alonso izstājās, un tādā veidā pārtrūka viņa desmit punktos finišēto sacīkšu sērija. Kopvērtējumā ar 59 punktiem pieredzes bagātais pilots ieņem devīto vietu, bet Strols šosezon izcīnījis vien piecus punktus, visus par desmitajām vietām, kas viņu ierindo 18. pozīcijā.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
RaceFans: F1, IndyCar, WEC, Formula E and more...