Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Skandāla rezultātā Palou paliek līdzšinējā komandā un sāk gatavoties F1 debijai

Juris Grīns
Juris Grīns

Skandāla rezultātā Palou paliek līdzšinējā komandā un sāk gatavoties F1 debijai
Alekss Palou F1 testos. Foto: McLaren

Spāņu pilots Alekss Palou, kurš nesen nokļuva skandālā, saistībā ar to, ka viņu nākamgad sastāvā vēlējās redzēt divas "IndyCar" komandas, paziņojis, ka tomēr turpinās startēt "Chip Ganassi" vienībā. Tikmēr šonedēļ viņš uzsācis F1 testus kopā ar "McLaren", kas ir solis pretī debijai šajā čempionātā.

Jūlijā vispirms par Palou palikšanu sastāvā paziņoja viņa pašreizējā komanda "Chip Ganassi", turklāt preses relīzē arī bija citāts no paša sportista. Izrādījās gan, ka pilots pats par to neko nav zinājis, arī šādu komentāru neesot sniedzis. Sociālajos tīklos Palou paziņoja, ka negrasās nākamgad pārstāvēt "Chip Ganassi", uzreiz pēc kā sekoja paziņojums no "McLaren", kas apstiprināja sportista pievienošanos uz nākamo sezonu. Ierakstā arī tika teikts, ka Palou nākamgad būs iespēja aizvadīt F1 testus ar 2021. gada mašīnu.

"Chip Ganassi" iesūdzēja Palou tiesā un neoficiāli bija zināms, ka visticamāk tajā arī uzvarēs. Lai palaistu Palou uz "McLaren", tika prasīta desmit miljonus USD liela "izpirkuma maksa".

Neskatoties uz šo konfliktu, tagad oficiāli paziņots, ka Palou ir parakstījis līgumu ar "Chip Ganassi" uz nākamo "IndyCar" sezonu. Tajā pašā laikā viņam netiks liegts kopā ar "McLaren" aizvadīt F1 testus.

Kā zināms, šobrīd "McLaren" startē gan F1 čempionātā, kad ASV bāzētajā "IndyCar" seriālā, tāpat nākamsezon piedalīsies "Formulā E".

"IndyCar" sezona noslēdzās tikai pirms dažām dienām, pēdējās sacīkstēs uzvarot tieši Palou, kamēr čempiona titulu nodrošināja austrālietis Vils Pauvers no "Penske" komandas. Kopvērtējumā šoreiz ieņēmis tikai piekto vietu, 2021. gada čempions Palou pašlaik jau atrodas Spānijā un Barselonas trasē veic testus ar "McLaren-Mercedes MCL35M". Vēl, protams, nav zināms, vai viņam radīsies izdevība tikt līdz startēšanai F1 čempionātā.

Pastāv iespēja, ka šogad Palou varētu rasties iespēja piedalīties oficiālajos F1 posmu treniņbraucienos.

Izmantotie resursi:
RaceFans: F1, IndyCar, WEC, Formula E and more...