Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" sastāvā F1 treniņbraucienos debitēs krievu pilots Švarcmans

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" sastāvā F1 treniņbraucienos debitēs krievu pilots Švarcmans
Roberts Švarcmans. Foto: Scuderia Ferrari

ASV gaidāmajā F1 pasaules čempionāta posmā oficiālajos treniņbraucienos "Ferrari" komandas sastāvā startēs Roberts Švarcmans, kurš šobrīd pārstāv Izraēlas karogu.

Švarcmans ir dzimis Izraēlā, bet uzaudzis Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā. Iepriekš viņš dažādās junioru kategorijās startēja zem Krievijas karoga, ieskaitot 2019. gadu, kad kļuva par "Formula 3" čempionu, kā arī pērn, kad ieņēma otro vietu "Formula 2" kopvērtējumā. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā sportists ieguva Izraēlas licenci, jo ir arī šīs valsts pilsonis.

Dalība pirmajos treniņbraucienos Ostinas trasē būs Švarcmana debija oficiālajās "Grand Prix" nedēļas nogales sesijās. Jau 2020. gada Abū Dabī posma pirmajā treniņsesijā tika solīta viņa došanās trasē "Haas" komandas sastāvā, tomēr toreiz plāns nerealizējās. Pagājušā gada beigās Švarcmans piedalījās jauno braucēju testos, kas risinājās pēc F1 sezonas, pārstāvot gan "Haas", gan "Ferrari" vienības.

Pirms diviem gadiem aizsaulē devās pilota tēvs Mihails Švarcmans, kurš viņu atbalstīja un finansēja autosportista karjeras veidošanā. Pašlaik Švarcmans ir viens no vadošajiem "Ferrari Driver Academy" programmas dalībniekiem, saņemot atbalstu no "Ferrari" rūpnīcas.

"Ferrari" sacīkšu direktors Lorēns Mikīss jau pirms kāda laika paziņoja, ka atlikušo sacensību laikā Švarcmanam paredzētas divas šādas dalības F1 oficiālajos treniņbraucienos. Kā zināms, katrai komandai vismaz divreiz sezonas laikā ir obligāta prasība laist pie stūres jaunos talantus, dodot viņiem iespēju sevi pierādīt treniņos.

Tikmēr cits "Ferrari" paspārnē esošs pilots Antonio Džiovinaci, kurš vēl pērn startēja "Alfa Romeo" komandas sastāvā, saņēmis uzaicinājumu uz F1 testiem "Alpine" komandā. Tas liecina, ka viņš varētu būt viens no potenciālajiem Fernando Alonso aizstājējiem nākamajā sezonā.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...