Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Slimnīcas nav apmierinātas ar divu F1 komandu radītajām ārstēšanās ierīcēm

Juris Grīns
Juris Grīns

Slimnīcas nav apmierinātas ar divu F1 komandu radītajām ārstēšanās ierīcēm
Foto: Red Bull Racing

Lai gan vairums Anglijā bāzētās "Formula 1" komandas un to speciālisti vairākas nedēļas savās rūpnīcās veiksmīgi strādā pie elpceļu ventilatoru izstrādes, slimnīcas paziņojušas, ka "Red Bull" un "Renault" radītās ierīces nav pietiekami labas.

"Project Pitlane" ietvaros ar "Covid-19" smagi slimajiem pacientiem nepieciešamo elpošanas palīgierīču izstrādes strādā "Mercedes", "Racing Point", "Haas", "McLaren", "Williams", kā arī "Red Bull" un "Renault" vienības, kuru visu bāzes vietas reģistrētas Apvienotajā Karalistē.

Anglijā vīrusa lielākais uzliesmojums tiek gaidīts aprīļa beigās, tāpēc visi iesaistītie velta lielas pūles, lai ierīču pietiktu. Piemēram, "Mercedes" komanda jau radījusi ierīci nepārtraukta un pozitīva elpceļu spiediena nodrošināšanai, pašlaik uz pasūtījumiem izgatavojot ap 1000 vienībām dienā.

Arī "Red Bull" un "Renault" komandas pievienojās elpceļu ventilatoru ražošanai, taču pasūtījums, kas mērāms tūkstošos iekārtu, no Nacionālā veselības dienesta puses ir lauzts. Atsaucoties uz slimnīcu pārstāvjiem, šo divu F1 komandu radītās ierīces nav gana kompleksas, lai pietiekamā mērā palīdzētu "Covid-19" pacientiem. Proti, tās nespētu gana ātri reaģēt uz cilvēka veselības izmaiņām, kas ir ļoti būtisks faktors ārstēšanās procesā.

Tikmēr "Formula 1" preses pārstāvis izteicis lepnumu par šo divu komandu iesaistīšanos cēlajā projektā: "Komandas, kas ir iesaistītas, paveikušas lielu darbu un var būt lepnas par savu veikumu. Tās turpinās dot svarīgu pienesumu "Project Pitlane" programmai."

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...

  +3 [+] [-]

, 2020-04-16 15:32, pirms 4 gadiem
Arī šajā jomā komandas sacenšas? Tām nevarēja iedod pareizu standarta modeli,lai tikai ražo? Tā vietā ir iztērēts laiks,resursi un dažas komandas izgudrojušas nederīgu aparātu.

  +2 [+] [-]

, 2020-04-16 20:28, pirms 4 gadiem
Dzirdēju, ka savus elpināšanas aparātus radīšot arī "Depo", "Kuršu" un "Cenu kluba" darbinieku komandas, kā arī pie jauna modeļa strādājot Dailes, Nacionālā un Rīgas jaunā teātra darbinieki!

     [+] [-]

, 2020-04-17 08:36, pirms 4 gadiem
Nezinu cik tur cela riciba, cik velme noturet inzenierus un no gutiem lidzekliem iziet pa nullem.
Eiropa tagad sanem sekas no ta ka viss tika razots Kina, pasiem nav rupnicas kas spetu sarazot nepieciesamo.