Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Lotus" trūkst naudas, lai nolīgtu Hilkenbergu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Lotus" trūkst naudas, lai nolīgtu Hilkenbergu
Niko Hilkenbergs
Foto: Digitale/Scanpix

F1 komandas "Lotus" paziņojusi, ka ir pieņemts lēmums uz 2014. gada sezonu parakstīt līgumu ar vācu pilotu Niko Hilkenbergu. Tomēr, tas notiks vien tādā gadījumā, ja tiks atrasti tam nepieciešamie līdzekļi.

Kā izrādās, "Lotus" vadība joprojām nav uzsākusi sadarbību ar kompāniju "Infinity Racing", kas jau vasarā apsolīja par lielu naudu iegādāties 35% no komandas. Turklāt tagad šīs investoru apvienības nosaukums nomainīts uz "Quantum", kā iemeslu tam minot nevēlēšanos konfliktēt ar "Red Bull" sadarbības partneriem "Infiniti", kas ražo luksusa klases ielas automobiļus.

"Lotus" vadītājs Eriks Buljē presei atzinis, ka joprojām tiek gaidīts, kad "Quantum" beidzot iegādāsies solīto daļu no komandas, tāpat notiek pārrunas ar citiem iespējamajiem sponsoriem. Buljē arī vēlas plašāk izvērst sadarbību ar motoru piegādātājiem "Renault", vismaz neformāli kļūstot par šīs kompānijas rūpnīcas komandu.

Tā kā Niko Hilkenbergs nepiedāvā samaksu par saviem startiem, komanda šobrīd ir spiesta nogaidīt, jo tai gluži vienkārši nav naudas, lai apmaksātu pilotu, ko tā ir noskatījusi Kimi Raikonena vietā.

"Es labprāt parakstīšu ar viņu līgumu - viņš ir mūsu izvēle nākamajai sezonai," paziņojis Buljē, gan reizē norādot, ka komandai ir problēmas ar naudu.

Atgādināsim, ka Raikonens kā galveno iemeslu aiziešanas no šīs komandas minēja tieši finansiālo situāciju. Tiesa, Buljē apgalvo, ka Raikonens šobrīd "visticamāk" ir vislabāk apmaksātais pilots Formulā 1, jo komanda iepriekš nebija domājusi, ka nāksies maksāt somu braucējam tik lielas naudas summas par augstajiem rezultātiem.

"Mēs zinājām, ka viņš būs labs, taču nedomājām, ka tik labs," ar smaidu nesen atzina "Lotus" īpašnieks Žerārs Lopess.

"Lotus" jau apstiprinājuši, ka Romēns Grožāns turpinās startēt komandā arī 2014. gadā, kas nozīmē, ka Hilkenberga pieņemšanas gadījumā Felipe Masa būs spiests meklēt vietu kādā citā vienībā.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 News - Grandprix.com
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  -2 [+] [-]

, 2013-10-15 19:07, pirms 11 gadiem
Es Lotus vieta nemtu Massu, vinam nak lidzi nauda un ari pats velesies pieradit ka Ferrari vinu vienkasi apspieda un nedava iespeju. Hilkenbergs labs braucejs, bet sadu ir daudzi, kas ir spiesti atdot vietu kadam kuram ir nauda, bet nav tik daudz talanta, Kobajasi pagaisgad bija tiesi vina situacija.
Hilkenbergam pabutibu vel ir ceriba tikt uz McLaren, ja viniem neizdodas tikt pie Alonso un Pereza sponsori vairs nedos naudu par ko iet jau runa.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-15 19:10, pirms 11 gadiem
Driiz benzham pietruukst naudas....paliks uz starta liinijas

  +1 [+] [-]

, 2013-10-15 19:31, pirms 11 gadiem
Man ir makā pāris kapeikas,varu aizsist

     [+] [-]

, 2013-10-15 20:00, pirms 11 gadiem
Nesen pa smagu, tagad nauda nevelk..

     [+] [-]

, 2013-10-15 20:01, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: Es Lotus vieta nemtu Massu, vinam nak lidzi nauda un ari pats velesies pieradit ka Ferrari vinu vienkasi apspieda un nedava iespeju. Hilkenbergs labs braucejs, bet sadu ir daudzi, kas ir spiesti atdot vietu kadam kuram ir nauda, bet nav tik daudz talanta, Kobajasi pagaisgad bija tiesi vina situacija.
Hilkenbergam pabutibu vel ir ceriba tikt uz McLaren, ja viniem neizdodas tikt pie Alonso un Pereza sponsori vairs nedos naudu par ko iet jau runa.
Man domāt, ka Lotus meklē otro pilotu, jo tagad redz, ko Grozu Jānis var izdarīt. Un tur Masa ienākot būs tas pats, kas tagad Ferraros.

  -2 [+] [-]

, 2013-10-15 20:28, pirms 11 gadiem
Hulkenbergs kā otrais pilots? Tad jau labāk Massu, kuram ir daži sponsori un kurš brauc tik pat labi kā Hulkenbergs.
Un Hulkenbergam nav ne mazākās sajēgas no formulu attīstības, kas ir butiski Lotus, jo ierobežoto līdzekļu dēļ testiem ir jābūt ļoti efektīviem.

  -1 [+] [-]

, 2013-10-15 20:51, pirms 11 gadiem
gribētos Massu kā otro piloti, jo pirmajam viņš nav ātrs, bet atsevišķā sacīkstē var izšaut.

  +2 [+] [-]

, 2013-10-16 09:01, pirms 11 gadiem
archdevil rakstīja: Hulkenbergs kā otrais pilots? Tad jau labāk Massu, kuram ir daži sponsori un kurš brauc tik pat labi kā Hulkenbergs.
Un Hulkenbergam nav ne mazākās sajēgas no formulu attīstības, kas ir butiski Lotus, jo ierobežoto līdzekļu dēļ testiem ir jābūt ļoti efektīviem.
Kur tāds info ka Hulkenbergam nav nekādas sajēgas no formulas attīstības? Paddockā tieši pretēji tiek runāts, par Hulkenbergu kā vienu no inteleģentākajiem pilotiem, kas ļoti labi saprotot tehnisko pusi. Kā nekā Sauber sezonu iesāka peletona pakaļgalā, bet tagad brauc pa priekšu Ferrari un Massai ar to pašu Hulkenbergu formulā sēžam. Un runājot par Massu, viņa laiks ir pagājis!!