Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs: "Trauma pārvilkusi svītru Rikjardo cerībām atgriezties "Red Bull" sastāvā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosbergs: "Trauma pārvilkusi svītru Rikjardo cerībām atgriezties "Red Bull" sastāvā"
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Niko Rosbergs ir pārliecināts, ka nesen iegūtās traumas dēļ Daniels Rikjardo netiks pie iespējas nākamgad "Red Bull" sastāvā nomainīt Serhio Peresu. "AlphaTauri" vienība tikmēr vēlas, lai sastāvā startē pieredzējis pilots un kāds no jaunajiem talantiem.

"Red Bull" deva iespēju Rikjardo atgriezties "AlphaTauri" komandā Nika de Vrīsa vietā, bet pieredzējušais pilots Holandes GP treniņā piedzīvoja avāriju un lauza roku. Arī Singapūras GP austrāliešu braucējs nestartēja, bet zināms, ka uz starta viņš nevarēs būt arī pēc tam sekojošajā posmā Japānā.

"Tas ir neticami, cik neveiksmīgi Danielam tas viss sanācis," atzīst Rosbergs. "Viņš dabū iespēju atgriezties un salauž roku tādā jocīgā avārijā. Tik neveiksmīgi! Viņam jāizlaiž vairāki posmi, jo lūzums izrādījies sarežģīts. Tas situāciju padara grūtāku, bet Rikjardo "Red Bull" acīs ir vērtīgs, tādēļ viņi noteikti būs pacietīgi, lai dotu viņam tīru iespēju."

Tomēr Rosbergs ir pesimistiski noskaņots par Rikjardo izredzēm tikt "Red Bull" pamatsastāvā, un tieši šī trauma ir tam iemesls.

"Es domāju, ka šis rokas lūzums būs tas iemesls, kāpēc viņš nākamajā gadā nenomainīs Peresu un arī nākamo sezonu pavadīs "AlphaTauri" sastāvā," atzīst 2016. gada F1 čempions. "Tās būs efekts šai traumai."

Šobrīd "AlphaTauri" uz nākamo gadu nav apstiprinājusi nevienu no pilotiem. Ticamākais ir variants, ka Rikjardo ieņems vienu no vietām, kamēr otra tiks Juki Cunodam vai Liamam Lavsonam.

"Mans uzskats ir, ka mēs nedrīkstam tikai attīstīt jaunos pilotus, mums arī jābūt konkurētspējīgiem," saka "AlphaTauri" izpilddirektors Pīters Baijers. "Lai komanda mūsdienās būtu konkurētspējīga, vienam braucējam jābūt pieredzējušam. Cenšos piepildīt to, lai viens būtu šāds pieredzējis pilots, bet otrs - jaunais braucējs. Daniels mums ir ļoti palīdzējis ar mašīnas pielāgošanu, un pieredzējis pilots var pamācīt jauno. Kamēr šāda sistēma strādā, esmu drošs, ka var startēt ar vienu pieredzējušu un vienu jauno pilotu."

Cunoda šobrīd aizvada jau trešo F1 sezonu un baumu līmenī zināms, ka sportistam ir problēmas ar personīgajiem sponsoriem, kas varētu kļūt par galveno iemeslu aiziešanai no "AlphaTauri". Tiek runāts par viņa iespējamo pievienošanos "Aston Martin".

Izmantotie resursi:
www.f1.lv