Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Formula E" čempionāta vadība gatavojas pievilināt F1 veterānu Alonso

Juris Grīns
Juris Grīns

"Formula E" čempionāta vadība gatavojas pievilināt F1 veterānu Alonso
Foto: fiaformulae.com

Elektrisko sacīkšu mašīnu čempionāta "Formula E" vadība atzinusi, ka labprāt redzētu kādā no savām komandām startējot divkārtējo F1 pasaules čempionu Fernando Alonso, turklāt gatavojas izteikt spānim pavisam konkrētu piedāvājumu.

Alonso šobrīd aizvada sav pēdējo sezonu "Formulā 1" un nav zināms, vai kādreiz viņš vēl atgriezīsies šajās sacīkstēs. Nav brīnums, ka populāro autosportistu labprāt pie sevis redzētu jebkurš cits čempionāts, un šobrīd "acis uzlikusi" viņam ir arī FE vadība.

"Esmu runājis ar Fernando," intervijā "South China Morning Post" stāsta "Formula E" seriāla boss Alehandro Agags. "Godīgi sakot, biju ar viņu kopā Moncā. Domāju, ka nākamgad viņš dosies uz Ameriku, bet savā sestajā sezonā mēs pavisam noteikti mēģināsim viņu nolīgt."

"Formula E" ceturtā sezona noslēdzās jūlija vidū, titulu izcīnot francūzim Žanam-Erikam Verņam no "Audi Sport Abt Schaeffler" rūpnīcas komandas. Tāpat kā viņš, arī iepriekšējo sezonu čempioni Nelsons Pikē juniors, Sebastjēns Buemī un Lukass di Grasi savulaik pieredzi smēlušies "Formulā 1".

Piektajā "Formula E" sezonā tiks startēts ar pilnīgi jaunām mašīnām, kas turklāt sacensību laikā vairs nebūs jānomaina, jo ar vienu uzlādi būs iespējams veikt visu distanci.

"Es daudz esmu runājis ar Fernando, viņam ļoti patīk "Formula E"," atzīst Agags. "Viņš ir ļoti koncentrējies uz mašīnām. Viņu ļoti interesē mūsu piektās sezonas formula. Viņš vēlas vairāk zināt par šo mašīnu un viņam šķiet, ka tā izskatās ļoti forša. Fernando interesē tikai mašīnas."

Alonso būtu pirmais F1 čempions, kurš startētu "Formulā E", lai gan šoruden čempionātā debitēs 2008. gada vicečempions Felipe Masa.

"Masa ir lielisks pilots, labs draugs un tiešām forša personība," saka Agags. "Viņam ir daudz sekotāju visā pasaulē. Tas, ka viņš startēs šeit, ir lieliski šim čempionātam. Mums ir lieliski pilotu sastāvi, atpaliekam vien no "Formulas 1". Visādi citādi, iespējams, esam labākie pasaulē."

Izmantotie resursi:
Motorsport Week - The latest motorsport news!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-15 12:40, pirms 6 gadiem
SC pilnīgii dalbajobii ir ,ka nedzēš tā kreditoru komentus ārā un vēl pie tam viņš var spamot būdams bloķēts lietotājs. Visi raksti ir sad@rsti dēļ viņa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja