Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Masa: "Varbūt nākamreiz Leklērs izstāsies, bet Sainss uzvarēs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Masa: "Varbūt nākamreiz Leklērs izstāsies, bet Sainss uzvarēs"
Foto: Motorsport.com

Bijušais "Ferrari" pilots Felipe Masa uzskata, ka pašlaik itāļu vienības prioritāte ir izturības problēmu novēršana, nevis noteikšana, kurš ir tās vadošais braucējs.

Savulaik Masa bija komandas biedrs Mihaelam Šūmaheram, un tolaik nebija nekādu šaubu, kurš ir "Ferrari" līderis.

"2006. gadā lomu sadalījums bija skaidrs," intervijā itāļu laikrakstam "La Gazzetta dello Sport" sacīja Masa. "Un tad ieradās Kimi Raikonens. Mēs vienojāmies, ka līdz sacīkstēm Beļģijā cīnīsimies, bet pēc tam, tas, kurš būs aizmugurē, palīdzēs savam komandas biedram."

Brazīlietis uzskata, ka šobrīd līdzīga situācija valda starp Šarlu Leklēru un Karlosu Sainsu. Tiesa gan, "Ferrari" lielākā problēma pašlaik ir nevis pilotu savstarpējā cīņa, bet gan mašīnas izturība. Austrijā "Ferrari" bija ceļā uz dubultuzvaru, bet Sainss piedzīvoja izstāšanos. Arī Leklērs uzvaru sasniedza ne bez tehniskām problēmām.

"Izturības jautājumam vajadzētu būt viņu galvenajai prioritātei," uzskata Masa. "Pirms noteikt to, kurš ir komandas pirmais numurs, jātiek galā ar to. Varbūt nākamreiz Leklērs būs tas, kurš izstāsies, bet Sainss uzvarēs. Tāpēc ir pāragri noteikt lomas, jo pat viņi tur Maranello nezina, kurš no braucējiem nākamreiz tiks līdz finišam."

Labā ziņa "Ferrari" komandai ir tāda, ka nākamie divi posmi notiks trasēs, kas tās mašīnām varētu būt īpaši piemērotas.

"Ir patīkami redzēt, ka "Ferrari" un "Red Bull" mašīnas filozofiski ir tik atšķirīgas," intervijā "De Telegraaf" stāsta bijušais F1 pilots Kristians Albērs. ""Ferrari" ir liels piespiedējspēks, bet "Red Bull" - liels ātrums. Es domāju, ka Pola Rikāra trase ir pilnībā piemērota "Ferrari", neskatoties uz divām taisnēm. Tāpat Ungāriju redzu kā "Ferrari" teritoriju, bet pēc tam Spā-Frankošamps trasē "Red Bull" jābūt ļoti spēcīgai."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...