Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Es nedarītu tā, kā darīja mans tēvs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Es nedarītu tā, kā darīja mans tēvs"
Joss Verstapens ar dēlu Maksu. Foto: Verstappen.nl

Joss Verstapens atzinis, ka nekad nav bijis pārlieku rupjš pret savu dēlu, kā to dažkārt apgalvo cilvēki. Makss Verstapens, kurš saucams par šī brīža labāko F1 pilotu, tikmēr atzinis, ka savus bērnus audzinātu savādāk.

Gadu gaitā izplatījušies dažādi stāsti par to, cik stingras audzināšanas metodes savulaik Joss Verstapens pielietoja pret savu dēlu. Viens no tādiem ir par gadījumu Itālijā, kad pēc kartinga sacīkstēm viņš savu dēlu pametis degvielas uzpildes stacijā, jo nebija apmierināts ar jaunā censoņa rezultātiem sacensībās.

"Ir cilvēki, kas apgalvo, ka biju slikts tēvs, jo esmu rupji izturējies pret savu bērnu, taču es nekad neesmu pret viņu bijis rupjš," stāsta Joss Verstapens. "Es biju stingrs pret viņu. Tāds bija mans plāns. Daudzi nespēj pat iztēloties, kas ir nepieciešams, lai sportā sasniegtu augstāko līmeni. Neesmu no tiem, kam parasti patīk atklāties par šīm lietām, bet domāju, nepieciešams sniegt mazliet dziļāku ieskaut tajā, kā mēs dzīvojām šajā periodā. Zinu, ka neesmu tas, ar kuru būtu visvieglāk strādāt, un no Maksa esmu prasījis daudz. Bet viņš to visu spēja izturēt. Psiholoģiski viņš vienmēr bijis ļoti spēcīgs."

Joss ātri esot sapratis, ka Maksam piemīt dabisks sacīkšu braucēja talants, taču viņam to nekad nav stāstījis, pat apgalvojis pretējo, lai jaunais braucējs nekļūtu izklaidīgs. Makss Verstapens atzīst, ka savus bērnus visticamāk audzinās citādā manierē.

"Es pavisam noteikti vēlos bērnus," atzīst Makss Verstapens. "Ja viņi gribēs būt sacīkšu braucēji, man nebūs iebildumu. Bet domāju, ka es rīkotos savādāks nekā mans tēvs. Tomēr man ir viegli runāt, jo man vēl nav bērnu. Varbūt, kad pienāks laiks, es domāšu pavisam savādāk. Tomēr tā kaisle, ar ko viņš strādāja, bija nebeidzama. Viņš manā labā darīja visu. Viņš regulēja motorus, gatavoja kartingus. Neredzu, ka arī es to varētu darīt. Katrā gadījumā es nespiestu savus bērnus kļūt par sacīkšu braucējiem. Viņiem pašiem tas ir jāgrib. Un tajā brīdī, kad sāc šajā virzienā audzināt savu meitu vai dēlu, nedomāju, ka pats vairs vari braukt Formulā 1. Darbs ir jāsāk četru gadu vecumā."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs