Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 sacīkšu mašīnas šogad kļūs par 25% skaļākas

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 sacīkšu mašīnas šogad kļūs par 25% skaļākas
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Formula 1 mašīnas, pateicoties izpūtēju tehnisko noteikumu izmaiņām, šogad kļūs pat par 25 procentiem skaļākas, apgalvo "Williams" komandas tehniskais direktors Pets Saimondss.

Šī brīža F1 bolīdu ne tik iespaidīgā skaņa kritizēta jau kopš 2014. gada, kad sākās jauno V6 turbo motoru ēra. Šobrīd fanu sašutums, šķiet, nedaudz ir pierimis, taču F1 aizkulisēs vienmēr bijusi vēlme mašīnu skaņu palielināt.

Pērn FIA Pasaules motoru sporta padome (WMSC) pieņēma izmaiņas noteikumus, nosakot, ka 2016. gadā visām F1 mašīnām jābūt atsevišķa izeja izplūdes gāzēm, ko no turbīnas novada "wastegate" vārsts. Tas nozīmē, ka atkarībā no šī vārsta atvēršanās, iespējams arī skaņas pieaugums.

"Modernajos turbo motoros šis vārsts neatveras ļoti daudz - sacīkšu režīmā mēs to gandrīz neatveram, bet kvalifikācijā atveram nedaudz," skaidro Pets Saimondss. "Varētu domāt, ka, ja mēs neatvērsim vārstu, skaņas atšķirību nevarēs dzirdēt, taču tā nav taisnība."

Saimondss skaidro, ka pateicoties papildus izpūtēja trubai, pie aizvērta vārsta skaņas pieaugums būs līdz 15%, savukārt ar atvērtu vārstu - pat līdz 25%.

"Pagaidām gan vēl neesam dzirdējuši, kā tas viss darbojas trasē, tomēr domāju, ka varam sagaidīt kaut ko no vecās skaņas šajos turbo motoros," viņš saka.

Saimondss arī uzskata, ka dzinēju attīstīšanas rezultātā turpmākajā nākotnē to skaņa kļūs arvien lielāka.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  -1 [+] [-]

, 2016-01-15 16:27, pirms 9 gadiem
booring

     [+] [-]

, 2016-01-15 17:22, pirms 9 gadiem
Mašīnu skaļums ir mazākā no F1 problēmām. Pie veiksmīgas finanšu situācijas komandu iekšienē var novest tikai un vienīgi noteikumu izmaiņas tā, lai 50% (vai vairāk) komandu būtu vienādas spējas konkurēt, lai formulas būtu daudz maz vienādas un konkurence būtu tikai uz pavisam nelielām niansēm bolīda darbībā un pārējais ir uz pilota pleciem! Nevis, ka tādi merši izdomā foršus dzinējus un dominē vairākus gadus bez konkurences, tik atpiķo F1 procentu, jo priekš meršiem tā visa ir tikai liela reklāmas kampaņa attiecībā uz auto tirdzniecību! Pirms tam tas pats bija ar RBR, vēl pirms tam ar Ferrari!
Es, personīgi, nopietni atsākšu sekot līdzi tad, kad būs normāla konkurence no vismaz 2-4 pilotiem un vismaz 2-3 komandām par titulu. Un tāds konstruktora kauss, godīgi sakot, nevienam neinteresē!

  +3 [+] [-]

, 2016-01-15 18:09, pirms 9 gadiem
Nedarbs rakstīja: Mašīnu skaļums ir mazākā no F1 problēmām. Pie veiksmīgas finanšu situācijas komandu iekšienē var novest tikai un vienīgi noteikumu izmaiņas tā, lai 50% (vai vairāk) komandu būtu vienādas spējas konkurēt, lai formulas būtu daudz maz vienādas un konkurence būtu tikai uz pavisam nelielām niansēm bolīda darbībā un pārējais ir uz pilota pleciem! Nevis, ka tādi merši izdomā foršus dzinējus un dominē vairākus gadus bez konkurences, tik atpiķo F1 procentu, jo priekš meršiem tā visa ir tikai liela reklāmas kampaņa attiecībā uz auto tirdzniecību! Pirms tam tas pats bija ar RBR, vēl pirms tam ar Ferrari!
Es, personīgi, nopietni atsākšu sekot līdzi tad, kad būs normāla konkurence no vismaz 2-4 pilotiem un vismaz 2-3 komandām par titulu. Un tāds konstruktora kauss, godīgi sakot, nevienam neinteresē!
F1 ir konstruktoru čempionāts un vienmēr tāds ir bijis ! Ja nepatīk, ir daudz savādāku autosacīkšu seriālu kam sekot līdz. Nav jau jāmoka sevi skatoties F1 un cerot ka visi brauks ar Mercedes. Iespējams tev varētu patikt Formula-E. Tur brauc caurkritušie F1 piloti ar ļoti līdzīgu tehniku. Cīņa līdz pēdējiem metriem un intriga !

     [+] [-]

, 2016-01-15 21:03, pirms 9 gadiem
tad jau to vārstu varēs saukt par skaļinātāju?

     [+] [-]

, 2016-01-15 23:38, pirms 9 gadiem
9one rakstīja: F1 ir konstruktoru čempionāts un vienmēr tāds ir bijis ! Ja nepatīk, ir daudz savādāku autosacīkšu seriālu kam sekot līdz. Nav jau jāmoka sevi skatoties F1 un cerot ka visi brauks ar Mercedes. Iespējams tev varētu patikt Formula-E. Tur brauc caurkritušie F1 piloti ar ļoti līdzīgu tehniku. Cīņa līdz pēdējiem metriem un intriga !
Caurkritušie? Vairāki Formula-E braucēji ir labāki par šobrīd F1 startējošajiem