Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pilots pēc šokējošiem notikumiem un "nozagta" titula vairs nevēlas startēt DTM

Juris Grīns
Juris Grīns

Pilots pēc šokējošiem notikumiem un "nozagta" titula vairs nevēlas startēt DTM
Foto: dtm.com

"Red Bull" atbalstītais jaunzēlandiešu pilots Liams Lavsons, kuram Vācijas salonautomobiļu čempionāta (DTM) finālposms pagājušās nedēļas nogalē izvērsās patiesi dramatisks, paziņojis, ka vairs šajās sacīkstēs nekad nevēlas startēt. Jau zināms, ka karjeru Lavsons turpinās "Formulā 2", ar mērķi turpināt bruģēt sev ceļu vēl tuvāk F1 čempionātam.

Uz noslēdzošo posmu Norisringas trasē Lavsons ieradās kā kopvērtējuma līderis, taču sezonu noslēdzis ar otro vietu. Otrajā braucienā pirmajā aplī viņš kļuva par upuri konkurenta Kelvina van der Lindes darbībām, kad sāncensis izraisīja sadursmi. Lavsona pilotētais "Ferrari" tika pamatīgi sabojāts un sportists atkrita uz beigām, varot vien noskatīties, kā otro uzvaru pēc kārtas nedēļas nogalē izcīna Maksimilians Gocs ar "Mercedes", kļūstot par 2021. gada DTM čempionu.

Lavsons uzreiz pēc finiša izplūda dusmās, publiski nosaucot Van der Lindi par "idiotu" un "netīrāko braucēju, pret kuru viņam jebkad nācies cīnīties". Jāpiemin, ka Lavsonam šī bija debijas sezona čempionātā, bet pirms noslēdzošajām cīņām Norisringā uz titulu pretendēja arī Van der Linde.

Dažas dienas vēlāk ar sociālo tīklu starpniecību Van der Linde sociālajos tīklos publiski atvainojās par savām izdarībām, bet Lavsons tagad stāsta, ka, lai gan sezona kopumā bija drīzāk pozitīva, pēdējais posms licis apšaubīt DTM sacensību kvalitāti.

"Tur bija divi atsevišķi notikumi," skaidro 19 gadus vecais Lavsons. "Pēdējā aplī tika izspēlētas komandas pavēles, bet sarūgtinošākais man ir incidents pirmajā līkumā, jo tieši tas pats jau bija noticis pirmajā braucienā un man šķita, ka piloti būs no savām kļūdām mācījušies. Man pat nebija iespējas izbraukt pirmo līkumu un piedalīties cīņā. Nākotnē es neko tādu vairs nevēlos - ne šo čempionātu, ne to, kas notika pēdējās sacensībās. Citādi sezona man patika, es to ļoti izbaudīju, un tas bija kaut kas savādāks nekā biju pieredzējis iepriekš. Savā komandā es vairs nejutos kā juniors, jo viņi mani novērtēja jau kā profesionālu pilotu. Sezona bija fantastiska, esmu lepns par savu komandu, bet tas, kā tā noslēdzās, kaut ko tādu nebiju gaidījis."

"Red Bull" vadība vēl nav pieņēmusi lēmumu, vai turpinās dalību DTM, bet kompānijas pilotu programmas boss Helmuts Marko paziņojis, ka Lavsons nākamgad brauks tikai F2 čempionātā, kur jau šobrīd aizvada pirmo sezonu: "DTM viņam ir beidzies. Liams nākamgad aizvadīs pilnu sezonu "Formulā 2". Viņš piedalīsies arī jauno braucēju testos "Formulā 1" un potenciāli pāris reižu varētu doties trasē piektdienu treniņbraucienos."

2021. gada DTM kopvērtējums:

VietaPilotsValstsMašīnaPunkti
1.Maksimilians GocsVācijaMercedes230
2.Liams LavsonsJaunzēlandeFerrari227
3.Kelvins van der LindeDĀRAudi208
4.Marko VitmansVācijaBMW171
5.Lukass AuersAustrijaMercedes152
6.Alekss AlbonsTaizemeFerrari130
7.Filips ElissŠveiceMercedes129
8.Miks RokenfellersVācijaAudi89
9.Daniels ŽunkadellaSpānijaMercedes77
10.Niko MillersŠveiceAudi56

Lavsona un Van der Lindes sadursmes brīdis:

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2021-10-15 17:23, pirms 3 gadiem
Lovsons nepāries uz F2, bet gan turpinās tur startēt. Viņš arī šosezon pilnvērtīgi startē F2 (paralēli DTM)