Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

DTM prezentē 1000 zirgspēkus jaudīgu elektrisko sacīkšu auto

Juris Grīns
Juris Grīns

DTM prezentē 1000 zirgspēkus jaudīgu elektrisko sacīkšu auto
Foto: ITR

Vācijas salonautomobiļu čempionāts (DTM) ir viens no tiem autosacīkšu seriāliem, kas jau tuvākajā nākotnē piedzīvos pāriešanu uz elektriskajiem spēkratiem. Čempionāta vadība ir prezentējusi elektrisko prototipu, uz kura bāzes tiks ražotas jaunās sacīkšu mašīnas un trasē izmantotas jau 2023. gada sezonā.

Prototips tapis sadarbībā starp DTM pārraugošo organizāciju ITR un ražotāju "Schaeffler", bet tā veiktspējas parametri ir iespaidīgi - elektriskie motori spēs attīstīt aptuveni 1000 zirgspēku jaudu, bet mašīnas maksimālais ātrums pārsniegs 300 km/h.

Šobrīd vēl nav zināmas daudzas nianses par to, kāds būs elektriskais DTM čempionāts, taču zināms, ka šasiju varēs pielāgot katras komandas vajadzībām, līdz ar to sacensības aizvien būs saistošas dažādām automobiļu rūpnīcām.

Jau pirms vairākiem gadiem tika prezentēta ideja par elektriskās klases izveidi DTM čempionātā, un toreiz tika teikts, ka ar elektrību darbināmām mašīnām varētu aizvadīt 30 minūtes ilgas sacīkstes. Tāpat ir izskatīta ideja par bateriju automatizētu nomaiņu pitstopu laikā.

Šobrīd DTM seriālā var vērot "Audi", BMW, "Ferrari", "Lamborghini", "Mercedes-AMG", "McLaren" un "Porsche" spēkratus, bet pirms noslēdzošā posma, kas šonedēļ norisinās Norisringā, kopvērtējumā līderis ir Liams Lavsons, kuram 15 punktu pārsvars pār DĀR pilotu Kelvinu van der Lindi. DTM startē arī Alekss Albons, kurš vēl pērn brauca "Formulā 1".