Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Bergers: "Van der Linde un "Mercedes" ir sapostījuši DTM tēlu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Bergers: "Van der Linde un "Mercedes" ir sapostījuši DTM tēlu"
Mirklis pirms sadursmes Norisringas trasē. Foto: dtm.com

Vācijas salonautomobiļu čempionāta (DTM) vadītājs Gerhards Bergers ir sašutis par notikumiem, kas risinājās sezonas noslēdzošajā posmā Norisringā, sakot, ka pilots Kelvins van der Garde un "Mercedes" ar savām izdarībām ir pamatīgi iedragājuši šo autosacīkšu prestižu un tēlu.

"Red Bull" juniors Liams Lavsons bija tuvu titula izcīnīšanai jau debijas sezonā, pirms viņu izšķirošajās sacensībās jau startā no trases izsita Van der Garde, tiesa gan, sabojājot arī savas tobrīd vairs ne tik lielās izredzes uz pirmo vietu čempionātā. Rezultātā pie izdevības tika Maksimilians Gocs, kura pārstāvētā "Mercedes" nometne pielietoja pavēles pret savā pakļautībā esošajām komandām, precīzāk, to pilotiem Lukasu Aueru un Filipu Elisu, kuri pēdējos apļos tīšuprāt samazināja ātrumu, lai Gocs nokļūtu sev izdevīgā situācijā un tiktu pie DTM titula.

"Gan "Mercedes" komandas pavēles, gan Van der Lindes darbības ir sapostījušas DTM čempionātu," intervijā vācu "Bild" skarbi sacīja Bergers. "Es jūtu līdzi visiem, kuri ir strādājuši, lai padarītu DTM pievilcīgāku. Viņi ir pastāvējuši par to, ka DTM jābūt smagām, bet godīgām autosacīkstēm, kurās uzvar labākais. Diemžēl aizvadītās sezonas finālā mēs nespējām piepildīt šos standartus."

Čempions Gocs šogad aizvadīja savu trešo sezonu DTM un pirmo, kurā iesaistījās cīņā par vadošajām pozīcijām, uzvarot trīs sacīkstēs, bet astoņās finišējot pirmajā trijniekā. Kopumā šogad notika astoņi posmi, katrā norisinoties pa diviem braucieniem. Trīs punktus kopvērtējumā aiz vācieša palika jaunzēlandietis Lavsons, kurš paralēli šogad aizvadīja debijas sezonu "Formulā 2", bet DĀR pārstāvis Van der Linde ieņēma trešo vietu. Arī bijušais F1 pilots Alekss Albons šogad izmēģināja spēkus DTM, vienreiz arī uzvarot, bet pēdējā posmā nestartējot un ieņemot sesto vietu kopvērtējumā.

Notikumi DTM sezonas pēdējā braucienā:

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...

     [+] [-]

, 2021-10-18 21:10, pirms 3 gadiem
Vismaz respekts, ka par šo skaļi runā, nevis paslauka zem paklāja.