Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

De Viljotas nāves iemesls ir F1 avārijā gūtās traumas

Juris Grīns
Juris Grīns

De Viljotas nāves iemesls ir F1 avārijā gūtās traumas
Marija de Viljota
Foto: TT NYHETSBYRN/Scanpix

Spāņu autosportistes Marijas de Viljotas negaidītā nāve 33 gadu vecumā ir sekas avārijai, ko viņa piedzīvoja pērn F1 testu laikā, apstiprinājusi ģimene.

2012. gada Jūlijā Daksfordas aerodromā piedzīvotajā negadījumā ar "Marussia" komandas formulu De Viljota guva smagu galvas traumu un zaudēja labo aci. Jau vēstījām, ka piektdienas rītā Seviļā tika atrastas viņas mirstīgās atliekas.

De Viljota bija šķietami atguvusies no savainojumiem, lai varētu regulāri parādīties publikai. Seviļā viņa bija ieradusies, jo tur šodien, 14. oktobrī bija paredzēta sportistes autobiogrāfijas "Dzīve ir dāvana" prezentācija.

Marijas de Viljotas māsa Izabella izplatījusi paziņojumu: "Marija mūs pameta miegā, aptuveni sešos no rīta, un iemesls tam ir neiroloģiskie ievainojumi, ko viņa guva 2012. gada jūlijā. To mums pavēstīja tiesu medicīnas eksperts. Viņa tika apglabāta Madridē, publikai slēgtā bēru ceremonijā."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...