Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons izkar balto karogu cīņā par titulu

Andrejs Siliņš

Hamiltons izkar balto karogu cīņā par titulu
Luiss Hamiltons
Foto: Digitale/Scanpix

Britu pirmās formulas pilots Luiss Hamiltons pēc desmits vietas iegūšanas Korejas Grand Prix atzinis, ka cīņā par pasaules čempiona titulu "McLaren" pilotam izredzes vairs neesot. Kā zināms, Hamiltonam šī ir pēdējā sezona pie "McLaren" stūres.

"Kas attiecas uz cīņu par uzvaru [čempionātā], domāju, ka [līdz ar posmu Korejā] mums tā ir beigusies," sacīja Hamiltons, kurš šosezon izcīnījis uzvaras divos no 16 aizvadītajiem posmiem. "Līdz šim vēl bijām cīņā par uzvaru, bet šobrīd jau esam pārāk tālu. Mēs turpināsim cīnīties [par uzvaru] Konstruktoru kausā."

Hamiltonam izdevies sakrāt 153 punktus, kas ir par 62 punktiem mazāk nekā līderim Sebastianam Fetelam. Atlikuši četri posmi, tātad maksimāli iespējams izcīnīt 100 punktus, bet jāņem vērā, ka arī sīvākie konkurenti nesnaudīs un pēkšņi vairs nespēs braukt punktos.

Konstruktoru kausā "McLaren" Korejā zaudēja otro vietu, piekāpjoties "Ferrari", bet līdere joprojām ir "Red Bull".

2008. gada pasaules čempions Hamiltons salīdzinoši nesen apstiprināja, ka nepagarinās sadarbību ar "McLaren" un no nākamās sezonas pārstāvēs "Mercedes" rindas. Britu pilots neslēpj sarūgtinājumu par savas pašreizējās komandas darbību: "Atkal bija problēmas ar aizmugurējo pieskari, nesaprotu - kā. Šī ir diena, ko aizmirst. Viss šis gads ir tāds. Lūkojos pēc jauna sākuma nākamsezon."

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Fetels apsteidzis Fernando Alonso, un abu starpā šobrīd ir vien seši punkti. Hamiltons uzvaru un jau trešo čempiontitulu novēlot Alonso.

Izmantotie resursi:
BBC

  +2 [+] [-]

, 2012-10-14 18:04, pirms 12 gadiem
Pareizi Hamiltons dara ka iet prom no Mclaren. Un nav jau brīnums. Ar tādu formulu, šitāxas tehniskās ķibeles. Pagājušajā gonkā jau bija problēmas ar aizmugurējo balstiekārtu. Šodien problēmas tajā pašā vietā. Tāds iespaids ka tur luņi strādā. Vai nukā parakstīja citu līgumu, tā piegrieza formulu. Bet šaubos, jo atceroties visas tehniskās problēmas sezonas garumā, tas ir tikai normāli.
Atceros kādas patstāvīgas problēmas bija Williams komandā kad tur strādāja Sems Maikls. Tādas arī tagad ir Makos. Arī neizbrīna.
Laikam jau tur ir tik liberāra attieksme pret visu. Ka Luiss neredz tam zāles, un grib prom par katru cenu. Maki tā arī turpinās čakarēties, ticiet man. Taču viņam būs vismaz iespēja izveidot komandu kādu viņš vēlas. Un gan jau ar Braunu viens no nosacījumiem bija tieši stabils autiņš un mehāniķi, kā arī spēja kādam uzbļaut ja vajag.

     [+] [-]

, 2012-10-14 18:15, pirms 12 gadiem
Maki mâk uzbûvêt labu formulu starpsezonâ, bet tas arî viss...
Péctam viss lûzt un riepas iet pa gaisu...

  +1 [+] [-]

, 2012-10-14 19:51, pirms 12 gadiem
Es gan teiktu ka nevis balto karogu, bet gan zaļo lupatu