Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Formula 1" vadība jau tuvākajā nākotnē sola 24 posmus sezonā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Formula 1" vadība jau tuvākajā nākotnē sola 24 posmus sezonā
Foto: AFP/Scanpix

F1 pasaules čempionātā jau drīzumā norisināsies 24 posmi, kas esot optimālais sacensību skaits sezonā, apstiprinājis Ross Brauns.

"Formula 1" motoru sporta izpilddirektors Brauns stāsta, ka pašreizējais kalendārs varētu tikt papildināts ar vēl trim posmiem, ja vien tiks pieņemtas izmaiņas "Grand Prix" nedēļas nogaļu formātā.

"Mēs gribam palielināt sacīkšu skaitu," stāsta Brauns. "Mērķējam uz skaitli 24. Šī mērķa īstenošanai jāmazina slodze, ko sacīkšu nedēļās saņem komandas, lai mēs šīs sacīkstes varētu iekļaut kalendārā. Mēs uzskatām, ka "Formulā 1" var būt vairāk sacīkšu, bet vēstījums ir skaidrs: tām jābūt 24 kvalitatīvām sacīkstēm. Mēs negribam papildus posmus tikai tādēļ, lai to būtu vairāk - gribam tos tādēļ, ka tie iederas "Formulā 1"."

Brauns gan paudis, ka netiks īstenots ierosinājums treniņbraucienus, kvalifikāciju un sacensības aizvadīt divu dienu ietvaros, bet neatklāj arī to, kāds ir "Liberty Media" plāns.

"Šobrīd pētām to, kā mēs varētu to īstenot," saka Brauns. "Diskutējam ar komandām, kādam būtu jābūt sacīkšu nedēļas nogales formātam, lai tas būtu efektīvāks, lietderīgāks un izklaidējošāks. No mūsu puses esam pateikuši, ka jābūt trīs dienu formātam, jo trases un televīzija vēlas, lai līdzjutēji būtu tur tik ilgi. Divi dienu formāts vairs netiek apspriests. Tagad galvenais jautājums ir, kā šīs trīs dienas padarīt labākas gan atnākušajiem skatītājiem, gan līdzjutējiem, kas visu vēro TV ekrānos, tāpat arī komandām."

Runā, ka drīzā nākotnē piektdienās varētu aizvien notikt divas treniņbraucienu sesijas, kamēr sestdien risinātos gan kvalifikācija, gan kvalifikācijas sacensības, kurās tiktu noteikts galīgais starta vietu izkārtojums svētdien gaidāmajām galvenajām sacīkstēm.

Ieskatoties vēsturē, vēl 2008. gadā sezona sastāvēja no 17 posmiem. Desmit posmu skaits pirmo reizi tika pārsniegts pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, kamēr F1 čempionāta pirmsākumos čempioni tika noteikti pat septiņos, astoņos un deviņos posmos. Līdz šim garākā sezona tika aizvadīta 2016. gadā, kad notika 21 posms, bet tāds pats sacīkšu skaits ir plānots arī šogad.

Izmantotie resursi:
Motorsport Week - The latest motorsport news!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja