Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kvjats: "Krist ceļos, protestējot pret rasismu, ir pretrunā ar krievu mentalitāti"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kvjats: "Krist ceļos, protestējot pret rasismu, ir pretrunā ar krievu mentalitāti"
Foto: Motorsport.com

Tā ir katra paša sportista izvēle, krist vai nekrist ceļos, atbalstos antirasisma kampaņu, ko aktīvi uzsākusi arī "Formula 1", uzskata krievu autosportists Daņils Kvjats.

Jau otro posmu pēc kārtas pirms starta F1 piloti uzvelk melnus t-kreklus ar uzrakstu "End Racism", un tikai daži no viņiem atsakās mesties ceļos, kas ir kā apliecinājums rasisma noliegšanai. Viens no tiem ir "AlphaTauri" braucējs Kvjats.

"Es jau izteicu savu nostāju nedēļu iepriekš," intervijā TV kanālam "Rossija-1" skaidro Kvjats. "Visi piloti ir vienoti cīņā pret rasismu, tomēr es neatbalstu krišanu ceļos. Tas ir pret krievu mentalitāti. Mēs tāpat vien šādas lietas nedarām, jo ir jābūt ļoti labam iemeslam, lai tā rīkotos."

"Black Lives Matter" kustības līderis "Formulā 1" ir neviens cits kā Lūiss Hamiltons, kurš ir vienīgais melnādainais sportists čempionātā. Tieši pēc viņa ierosinājuma jautājums par rasismu tika pacelts arī šajās aprindās. Tomēr tie, kas ar čempionātu ir saistīti, daļēji sašķēlušies divās nometnēs, jo ne visiem ir pieņemams veids, kā tiek protestēts pret rasismu.

"Neviens nevienu nespiež kaut ko darīt," saka Kvjats. "Ik katrs pilots un katrs darbinieks, kas strādā "Formulā 1", dara tā, kā uzskata par pareizu. Tajā visā nav nekā dramatiska. Dažiem cilvēkiem krišana ceļos ir normāla lieta, bet es savu nostāju vēlos paust citādi, tāpat kā citi mani kolēģi. Mēs visi esam nosvērti un koncentrējušies pirms sacīkstēm, mums nav nekādu nesaskaņu. Mēs visi cīnāmies pret rasismu, bet katrs to dara savā veidā."

Tikmēr sociālajos tīklos daudzi nosodījuši to, ka F1 čempionātam nav izdevies panākt tik vienotu kampaņu cīņai pret rasismu kā tas ir NASCAR seriālā, kā arī futbolā, basketbolā vai kriketā.

  -2 [+] [-]

, 2020-07-14 12:55, pirms 4 gadiem
Starp "mesties ceļos" un "notupties uz ceļa" ir divas diezgan dažādas lietas. Arvien dzeltenāk un dzeltenāk SC mauc.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-14 12:58, pirms 4 gadiem
Sasmīdināja tas krievs neesot viņu mentalitāte,bet pilns internets ar video ,kur no visādiem ciematiem un mazpilsētām uz ceļiem lūdzas putinu palīdzēt.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-14 13:04, pirms 4 gadiem
tas krievs jau piedzima uz tupot ceļiem sava mongoļu cara priekšā.
bet nu mellie lai paši rāpo ja viņiem to vajag, baltajam cilvēkam par to nebūtu jāuztraucas.

  +5 [+] [-]

, 2020-07-14 13:41, pirms 4 gadiem
Pirmkārt, lai izteiktu atbalstu antirasisma kampaņai, nav jākrīt ceļos.
Otrkārt, ak šausmas, gandrīz visiem dalībniekiem MELNI krekli un MELNAS sejas maskas!

  +5 [+] [-]

, 2020-07-14 14:16, pirms 4 gadiem
Kvjats zina, ko saka!!! Zonā tupties, noliekties un citādi izspīlēt savu sēžamvietu vienmēr ir bijis bīstami.

  +4 [+] [-]

, 2020-07-14 14:53, pirms 4 gadiem
Par šo ļoti precīzi izteicās Latvijā vienīgais F1 apskatnieks Aldis Putniņš, ka no šī visa (viens krīt uz ceļa, cits nē) nevajag uzburt lieku drāmu, jo dažādās mentalitātēs krišana uz ceļa ir dažādu "svaru". Ziemeļniekiem krišana uz ceļa var būt pretrunā ar savām etniskajām vērtībām.
Piloti visi kā viens min, ka viņi iestājas pret rasismu, tik vien, ka krišana uz ceļa ir tāda kutelīga metode, kā to atzīmēt. Kādam tas ir pieņemami, kādam nē.

     [+] [-]

, 2020-07-14 17:11, pirms 4 gadiem
Pareizi darija, es ari nestatos, no viena murga uz citu murgu

     [+] [-]

, 2020-07-14 20:01, pirms 4 gadiem
Lai nebūtu rasists, nav tas jāapliecina, krītot uz ceļa kādas kustības vai kaut vai tikai pašas idejas priekšā.