Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss: "Katru svētdienu saņemam pļauku sejā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss: "Katru svētdienu saņemam pļauku sejā"
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Atskatoties uz Maiami notikušo F1 posmu, Karloss Saincs atzīst, ka "Ferrari" komandai sacīkšu režīmā klājas ļoti smagi. Pēc viņa teiktā, ik reizi, kad jāpiedalās sacīkstēs, tas ir kā dabūt pļauku sejā.

Pagājušajā gadā pēc Maiami GP, kas arī toreiz bija sezonas piektais posms, "Ferrari" komandu kopvērtējumā ierindojās pirmajā pozīcijā. Šobrīd itāļu vienība ir tikai ceturtā un ar izteikti mazām izredzēm iesaistīties cīņā par uzvarām.

Maiami GP posmā sākotnēji Sainss brauca cieši aiz trešajā vietā esošā "Aston Martin" pilota Fernando Alonso, kuru apdzīt gan tā arī neizdevās. Vēlāk priekšā Sainsam tika "Mercedes" pārstāvis Džordžs Rasels, atbīdot spāņu braucēju uz piekto vietu.

"Braucot ar vidējā sastāva riepām jutos ļoti labi un tas lika man domāt, ka pjedestāls ir iespējams, ka apdzīt Fernando ir iespējams," saka Sainss. "Situācija līdz pitstopam bija perfekta. Braucu, cik ātri vien varēju, taču tas, kas notika pēc pitstopa, bija kā iešaut sev kājā. Tas bija garš, nestabils brauciens, bija nelielas bremzēšanas un riepu nobloķēšanas kļūdas, un grūtības radīja vējš. Riepas ātri sāka nodilt un pārkarst, kas parādīja, cik neelastīga ir mūsu mašīna, pielietojot dažādas stratēģijas."

Līdzīgi kā iepriekš izteicās Šarls Leklērs, arī Sainss norāda, ka "Ferrari" sacīkšu auto uzvedas neprognozējami, līdz ar ko ir grūti paļauties uz dažādās plānotajām izmaiņām stratēģijā. Sportists atzīst, ka kvalifikācijās viss norit salīdzinoši labi, ko nevarētu teikt par sacīkšu dienām.

"Tiklīdz pamēģini kaut ko atšķirīgu, nobrauc vairāk apļus nekā tas būtu jādara ideālā gadījumā, ar cietā sastāva riepām ir grūti strādāt," spiests atzīt Sainss. "Ir daudz nenoteiktības un novērojama pārkaršana. Sestdienā mēs cīnāmies par pirmo starta vietu, bet tad pienāk svētdiena un dabūjam pļauku sejā. "Red Bull" ir kā no citas planētas, "Aston Martin" labāk sataupa riepas, bet "Mercedes" ir par 0.2 vai 0.3 sekundēm aplī labāks temps."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs