Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners: "Mēs dzīsimies pakaļ "Mercedes" līdz pēdējam posmam"

Juris Grīns
Juris Grīns

Horners: "Mēs dzīsimies pakaļ "Mercedes" līdz pēdējam posmam"
Kristians Horners
Foto: Digitale/Scanpix

"Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners uzskata, ka jau šajā Formula 1 sezonā iespējams sakaut piecus posmus pēc kārtas neuzvarēto "Mercedes" vienību.

"Tam ir grūti noticēt, taču tas ir iespējams," saka Horners. "Viņiem ir laba mašīna, labs motors un braucēju sastāvs, kas kopā šobrīd strādā ārkārtīgi veiksmīgi, tomēr situācija ātri var mainīties. Mēs uzvarējām pēdējos deviņos 2013. gada posmos, taču viss ātri mainījās."

Lai gan "Mercedes" komanda pārliecinoši uzvarējusi visos piecos šogad notikušajos F1 posmos, pēdējos četros no tiem gūstot pat dubultuzvaras, "Red Bull" nedomā mainīt plānus un ātrāk nekā paredzēts sākt darbu pie 2015. gada auto izstrādes.

"Mums ir izvēle - vai nu sakravāt mantas un doties mājās vai arī smagi strādāt, lai pietuvotos viņiem," atzīst Horners. "Barselonā sasniedzām uzlabojumus un arī turpmāk esam apņēmušies mazināt viņu pārsvaru. Tas, ko mēs šogad iemācīsimies par šo šasiju, vienalga būs noderīgs nākošajam gadam, tādēļ mēs rausimies kā ellē visu šo gadu, līdz pat pēdējam posmam Abū Dabī."

Horners gan atgādina, ka daudz kas ir atkarīgs arī no "Renault", jo visu šo gadu un arī pēc tam turpināsies V6 turbo motoru attīstīšana.

Tikmēr GP3 čempionātā aizvadītās nedēļas nogalē kvalifikācijā un pirmajā braucienā debijas reizē uzvarēja britu pilots Alekss Lins, kurš ir "Red Bull" attīstības programmas dalībnieks. Šo sportistu "Red Bull" nolīga pēc viņa uzvaras 2013. gada Makao "Grand Prix" izcīņā.

"Alekss ir ļoti cerīgs jaunais talants un "Red Bull Junior Team" dalībnieks," par 20 gadus veco Linu izsakās Horners. "Viņš tika izvēlēts pēc uzvaras Makao un GP3 viņam šogad ir dota iespēja. Būs interesanti vērot, kā viņš attīstīsies sezonas gaitā, tomēr viņš ir talants, un mēs jau šobrīd vēlamies dot iespēju to pierādīt."

Iespējams, tieši Alekss Lins būs pilots, kurš jau tuvākajās sezonās debitēs Formulā 1. Kā zināms, "Red Bull" talantu programmas bijušais dalībnieks Daņila Kvjats, kurš pērn kļuva par GP3 čempionu, šogad jau startē "Toro Rosso" sastāvā un guvis arī pirmos punktus.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

     [+] [-]

, 2014-05-14 11:17, pirms 10 gadiem
GP3 - seriāls, kurā Calko ir jānobrauc vismaz viena sezona, lai parādītu citiem savu talantu.
Un jau ntās reizes atkārtoju - Makao bija jābrauc nevis ar WTCC bet gan F3.