Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels cer uz uzvaru, Vēbers startēs no boksiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels cer uz uzvaru, Vēbers startēs no boksiem
Sebastians Fetels
Foto: SCANPIX SWEDEN

Par spīti tikai devītajai starta pozīcijai, F1 čempions Sebastians Fetels uzskata, ka šodien gaidāmajā Ķīnas GP izcīņā uzvara ir iespējama.

"Red Bull" komandu pārstāvošais Fetels, kā arī Džensons Batons no "McLaren" bija vienīgie no pirmā desmitnieka braucējiem, kas izmantoja cietākā sastāva riepas un ar tādām līdz ar to drīkstēs startēt arī sacensībās. Lai gan Batons startēs astotais, bet Fetels tikai devītais, pirmo boksu apmeklējumu viņi varēs veikt daudz vēlāk un uz tā rēķina centīsies pakāpties uz augšu.

"Es domāju, ka viss ir iespējams," saka Fetels, runājot par iespējamo uzvaru. "Situācija ir visai interesanta, jo mīkstā sastāva riepas ilgi nespēj izturēt. Tās ir lieliskas vienu apli, bet pēc tam vairs nav tik labas. Ar vidēji cietajām riepām sacīkstēs būs vieglāk, jo tās iztur daudz ilgāk. Turklāt, tā kā es vispār neuzrādīju apļa laiku, man ir iespēja izvēlēties, ar kādām riepām startēt."

Fetels skaidro, kāpēc izvēlējies atšķirīgu stratēģiju: "Redzējām, ka citi ir ļoti ātri, sevišķi "Mercedes" un "Ferrari", tādēļ nolēmām iet citu ceļu. Viņi bija ļoti ātri ar mīkstākā sastāva riepām, bet ar otrām jau bija cits stāsts. Vai šis risks no mūsu puses attaisnosies, to redzēsim tikai sacensībās."

Batons uzskata, ka Fetelam ir iespēja uzvarēt.

"Mums aizmugurē startēs ļoti ātra mašīna," stāsta brits, kurš arī startēs ar cietākā sastāva riepām. "Turklāt Fetelam startā būs jaunas riepas. Viņš noteikti ir no tiem pilotiem, kas cīnīsies par uzvaru."

Fetela komandas biedrs Marks Vēbers, kurš pēc neveiksmīgās kvalifikācijas būs spiests startēt pēdējais, nolēmis sacensības uzsākt no boksu celiņa. Tas tādēļ, ka komanda viņa mašīnu izņēma no slēgtā parka, lai nomainītu ātrumkārbu un izmainītu regulējumus, piešķirot tai lielāku maksimālo ātrumu taisnēs, kas šodien varētu atvieglot konkurentu apdzīšanu. Noteikumi paredz, ka gadījumā, ja mašīna noteiktajā laikā neatrodas slēgtajā parkā, attiecīgajam pilotam ir jāstartē no boksu celiņa.

Atgādināsim, ka Vēbers vēl 2011. gadā startēja no 18. pozīcijas, bet finišēja trešais, tāpēc nav izslēgts, ka arī šodien viņš var sasniegt labu rezultātu.

Ķīnas GP starts tiks dots šodien plkst. 10:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
Formula 1, Formula 2, GP2, GP3, F3 and MotoGP...
BBC - Homepage

     [+] [-]

, 2013-04-14 09:00, pirms 11 gadiem
cerēt jau visi var, bet uzvarēt var tikai viens, un es domāju ka šoreiz tas nebūs viņš pavisam noteikti.

     [+] [-]

, 2013-04-14 09:03, pirms 11 gadiem
protams ka ir iespējams viņam uzvarēt. Apgalvot pretējo, manuprāt, būtu diezgan muļķīgi, neskatoties uz 9. starta pozīciju. tas jau nav nekas.
Vēberam gan viss štokos . uz nākamo sacīksti lai vispār nelej bākā degvielu, vai vismaz tā lai tiek 107%. ietaupīs riepas .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja